Hlavní obsah

Plzeň hlásí výraznou posilu do útoku, angažovala Kanaďana

Výraznou posilu do útoku získali hokejisté extraligové Plzně. S vedením Škody uzavřel roční smlouvu kanadský centr Luke Adam, jenž působil naposledy v německém Straubingu, ale během kariéry nastřádal vedle jiného i devadesát startů v NHL. Západočeši o tom informovali na klubovém webu.

Foto: Profimedia.cz

Kanadský hokejista Luke Adam. Archivní foto

Článek

"Slyšel jsem o Plzni jen skvělé věci, takže když jsem se rozhodoval o své nadcházející sezóně, a Plzeň se ozvala, velice mě to zaujalo. Jsem opravdu šťastný, že jsme se domluvili," uvedl Adam, jenž se má připojit k mužstvu v novém působišti začátkem srpna.

Adama draftovalo do NHL v roce 2008 ze 44. místa Buffalo. Za 90 startů v nejlepší lize světa v barvách Sabres a Columbusu zaznamenal 26 bodů díky 15 gólům a 11 asistencím. V nižší AHL měl ve 368 zápasech včetně play off bilanci 246 bodů, 111 branek a 135 nahrávek.

Posledních sedm sezon působil Adam v německé nejvyšší soutěži. V uplynulém ročníku si během 54 utkání základní části připsal 36 bodů (17+19), ve vyřazovacích bojích pak přidal za sedm zápasů gól a dvě přihrávky.

"Luke hrál spoustu let v Německu a stabilně dělal téměř 40 bodů na sezonu. Počítáme s ním do první nebo druhé lajny. Má výbornou střelu, navíc je silný v předbrankovém prostoru i u mantinelu. Věříme, že bude velkou posilou," uvedl sportovní manažer Tomáš Vlasák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.