Hlavní obsah

Plzeň hledá cestu z krize. S takovým výkonem tady nemáme co dělat, hořekoval kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

K rekordu Chomutova v počtu proher za sebou sice mají plzeňští hokejisté ještě hodně daleko, jejich série však už začíná být také strašidelná. Zatímco Piráti před devíti lety padli 24krát za sebou, Indiáni zaznamenali po prohře s Libercem 1:4 v prvním předkole play off už desátou porážku v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Závar před brankou Plzně skončil gólem

Článek

Dnes se pokusí Západočeši opět pod Ještědem jedenáctému zklamání vyhnout, v opačném případě jim může skončit sezona už v sobotu.

„Musíme však změnit absolutně všechno, protože s takovým výkonem tady nemáme co dělat. Musíme hrát podstatně lépe," pověděl kouč Škody Petr Kořínek po celkem jednoznačném průběhu utkání, ve kterém Bílí Tygři položili základ k prvnímu bodu dvěma góly během úvodních sedmi mnut.

„Připravovali jsme se na Liberec, známe jeho sílu. Bohužel jsme do utkání špatně vstoupili a od toho se celý zápas odvíjel. Neproměnili jsme přesilovky a měli jsme spoustu vyloučených," zhodnotil Kořínek. Jeho týmu nepomohl ani návraty obránců Jana Piskáčka s Vojtěchem Budíkem do sestavy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce se radují z branky

Liberec svého soupeře přestřílel v poměru 32:23, na vhazování Plzeň předčil 39:18 a v Radegast indexu měřícího bojovnost dominoval 24:10. I trestných minut Západočeši nastřádali o 6 více.

Zatímco Liberečtí čerpají sebevědomí z deseti výher v řadě, jejich soupeře opačná série svírá. „Jestli můžu mluvit jen za mě, tak do každého zápasu jdu na sto procent a nekoukám, jak dopadnul ten předtím. Ať už vítězství nebo prohra trvá jen do půlnoci a pak je nový den," nehledí do minulosti obránce Plzně Michal Houdek.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Liberce vstoupili do série play off proti Plzni ve velkém stylu

Jenže zapomeňte zcela na to, že naposledy jste vyhráli ještě na konci ledna, na nájezdy se Spartou... „Je to těžký, ta série tam je, ale už jsme si základní část ukončili a chceme si sezonu prodloužit. Všichni na play off celý rok čekají, bohužel to pokračuje. Nedaří se nám v koncovce, doufejme, že se to zlepší," přeje si Kořínek. „Když vyhráváte, únava mizí, naopak s prohrami zůstává. Je to v hlavách, to je pravda. Potřebujeme vyhrát a zlomit to, myslím, že pak by to mohlo být dobrý," uzavřel Kořínek. Dokáže se dnes večer Plzeň opět nadechnout?

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice