Hlavní obsah

K. Vary - Plzeň 4:5 PPPlzeň ovládla i druhé západočeské derby, bonus zajistil Mertl

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Zámorský 0 : 1
25. Koblasa 1 : 1
26. Jiskra 2 : 1
46. Jiskra 3 : 1
49. Blomstrand 3 : 2
50. Zámorský 3 : 3
55. Holešinský 3 : 4
60. Koblasa 4 : 4
65. Mertl 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 18. kole extraligy Karlovy Vary 5:4 v prodloužení a uspěli tak i ve druhém západočeském derby v sezoně. Zápas rozhodl v čase 64:57 při hře bez brankáře Tomáš Mertl. Domácím nepomohly k úspěchu ani dvě branky Víta Jiskry a Petra Koblasy, v plzeňském dresu si dva góly a asistenci připsal Petr Zámorský.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Zleva Ondřej Beránek z Karlových Varů a Petr Kodýtek z Plzně.

Článek

Zastupující kapitán domácích Rachůnek dostal před začátkem zápasu dres se symbolickým číslem 500 značícím počet jeho startů v nejvyšší soutěži. V úvodu duelu byli ale aktivnější i střelecky pohotovější hosté. Lukeš v brance domácích musel postupně zlikvidovat nebezpečné akce Blomstranda, Schleisse a bekhendovou střelu Dvořáka z předbrankového prostoru. Na druhé straně pouze Redlich kontroval pohotovou střelou z mezikruží.

Začátek druhé třetiny ale už i brankově patřil Plzni. Ve 21. minutě nejdříve hosté nastřelili tyč a v čase 21:52 po šikovném objetí Lukeše a bekhendové střele do odkryté branky otevřel skóre zápasu Zámorský.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Tomáš Rachůnek z Karlových Varů.

Energie po úvodním gólu zvýšila svou aktivitu, z které rekrutovala nejdříve nebezpečná střela Koblasy z mezikruží a následně stejný hráč ve 25. minutě, po ideální přihrávce Mikysky, srovnal na 1:1. Domácí povzbuzeni vyrovnávací branku se dále tlačili před Pavláta a o 56 sekund později po závaru v brankovišti otočil vývoj zápasu Jiskra. Na druhé straně byl blízko vyrovnání v předbrankovém prostoru zcela osamocený Holešinský a ve 32. minutě Schleiss, který již podruhé střelou z mezikruží nastřelil horní tyč Lukešovy branky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Štěpán Lukeš.

Atraktivní derby gradovalo ve třetí třetině Po přečíslení dvou na jednoho díky druhé brance Jiskry odskočili ve 46. minutě soupeři již o dvě branky. Plzeň dostal zpět do hry faul Dlapy a přesilová hra, po jejímž skončení snížil na 2:3 Blomstrand. Za necelou minutu po střele Zámorského od modré bylo srovnáno.

A s domácími bylo ještě hůře, v 55. minutě střelou po ledě, při vyloučení Plutnara, opět překlopil zápas na stranu Plzně slovenský reprezentant Holešinský. Energii se ale v power play podařilo vyrovnat, prodloužení si vynutil Koblasa.

V nastavené pětiminutovce se Plzeň stejně jako před týdnem proti Vítkovicím rozhodla riskovat při hře bez brankáře a opět se to týmu vyplatilo. Karlovarští sice dvakrát těsně netrefili prázdnou branku, tři sekundy před koncem prodloužení se ale prosadil Mertl.

18. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Škoda Plzeň 4:5 v prodl. (0:0, 2:1, 2:3 - 0:1)
Branky a nahrávky: 25. Koblasa (Mikyska, O. Beránek), 26. Jiskra (Kohout, Redlich), 46. Jiskra (Redlich, Kohout), 60. Koblasa (Havlín, Gríger) - 22. Zámorský (Hrabík), 49. Blomstrand (Malát, Holešinský), 50. Zámorský (Rekonen, Kodýtek), 55. Holešinský (Zámorský), 65. Mertl (Blomstrand, Holešinský) . Rozhodčí: Jeřábek, Hejduk - Ondráček, Hynek. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4563.
Karlovy Vary: Lukeš - Plutnar, Bartejs, Dlapa, Bernad, Mikyska, Havlín, Rulík - Kružík, Gríger, Rachůnek - O. Beránek, Hladonik, Koblasa - Kohout, Jiskra, Redlich - Osmík, Zadražil, Sapoušek. Trenér: Bruk.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Kremláček, Kvasnička, Kaňák, Houdek, Vitaloš - Holešinský, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, Blomstrand - Hrabík, Malát, Suchý - Adamec, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.

Reklama

  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články