Hlavní obsah

Plzeň získala nejlepšího gólmana minulé sezony první ligy

Praha

Hokejová Plzeň podepsala roční smlouvu s dvacetiletým brankářem Dominikem Pavlátem, který naposledy působil v prvoligovém Chomutově. Západočeši rovněž prodloužili kontrakty s mladými obránci Michalem Houdkem a Davidem Jiříčkem.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Brankář Dominik Pavlát míří z Chomutova do Plzně.

Článek

Táborský rodák Pavlát do Chomutova zamířil ještě coby dorostenec, v sezoně 2017/18 si v osmnácti letech v brance Pirátů odbyl extraligový debut shodou okolností právě proti Plzni. V posledním ročníku Chance ligy se vypracoval v jednu z opor Chomutovských. Chytal i za mládežnické reprezentační výběry.

„Dominik je mladý gólman s velikou perspektivou, který přichází v roli nejlepšího gólmana první ligy v minulé sezoně. Je to hodně podobné situaci, když přicházel Dominik Frodl. Určitě dostane šanci a věříme, že své kvality prokáže a v extralize ještě poroste," uvedl sportovní manažer Plzně Tomáš Vlasák pro klubové stránky s tím, že Pavláta Indiáni získali na roční hostování s následnou opcí.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Dominik Pavlát.

Pavlát je tak čtvrtou letní posilou Plzně. Už před ním klub získal rovněž z Chomutova obránce Viktora Langa a útočníky Pavla Musila z Olomouce a Davida Stacha z Kladna.

Devatenáctiletý Houdek prodloužil smlouvu s Plzní o jeden rok. V minulé sezoně, která byla jeho premiérovou v extralize, odehrál za Západočechy osmnáct duelů. Hned v tom prvním na Spartě na sebe upozornil ostrou bitkou s Miroslavem Formanem.

„Michal je naším odchovancem, který již loni určitou šanci dostal. Je to velký, silný hráč a my věříme, že se stále může posouvat dál," míní Vlasák.

Teprve šestnáctiletý Jiříček odehrál v uplynulém ročníku čtyři premiérové zápasy v extralize. Velký defenzivní talent v nastupoval rovněž za plzeňské týmy dorostenců i juniorů a v druholigových Klatovech.

„David je velkým talentem, jehož na pozici obránce máme po dlouhé době, z mého pohledu. Je hodně mladý, proto svůj čas na rozkoukání dostane. Věřím, že svou šanci chytne a popere se o stabilní místo v sestavě," dodal Vlasák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín