Hlavní obsah

Plzeň zvítězila ve Vítkovicích a na vedoucí Zlín ztrácí dva body

PRAHA

Hokejisté Plzně porazili v dohrávce 15. kola Tipsport extraligy nad domácími Vítkovicemi 3:0. Dvě branky Indiánů vstřelil Michal Dvořák, čisté konto udržel brankář Adam Svoboda. Západočeši se po vítězství bodově dotáhli na duo České Budějovice, Liberec, dva body za vedoucí Zlín. Vítkovice jsou desáté.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hokejisté Plzně se radují z branky.

Článek

Úřadující vicemistr si tentokráte nevytvořil ani tradiční úvodní domácí tlak, a tak to po jedenácti minutách byli hosté, kdo se mohl radovat z vedoucího gólu. Za vítkovickou brankou se lehce zbavil obránce Američan Johnson a přihrál najetému Dvořákovi. Jeho střelu sice Málek zpomalil, zastavit ji ale nedokázal.

Domácí odpověděli za tři minuty Ujčíkem, který si nabruslil od mantinelu do mezikruží a nebezpečně vystřelil. Svoboda sice puk vyrazil jen k Janu Káňovi, střela vítkovického útočníka ale nebyla přesná. O minutu později pálil v přesilovce obránce Malík a tečovaný puk skončil na orní tyčce.

Pokud vítkovičtí hráči vstupovali do druhé části odhodlaní vyrovnat, už po necelých třech minutách je zchladilo opět duo Johnson - Dvořák. Americký hráč našel spoluhráče další povedenou přihrávkou zpoza Málkovy branky a Dvořák "z první" navýšil plzeňské vedení.

Michal Dvořák z Plzně (vpravo) střílí gól do vítkovické sítě.foto: ČTK/Petr Sznapka

Vítkovice se po druhé brance úplně sesypaly a kupily chybu za chybou. Přímo výstavní kiks předvedl obránce Ovčačík. Vybruslil nesmyslně před vlastní branku, kde se navíc nechal lehce odstavit od puku Kratěnou. Kapitán hostů Martin Straka následně nechytatelnou bombou pod horní tyč přidal třetí gól.

A hosté mohli své vedení ještě zvýšit, Horna ale nedokázal trefit prakticky prázdnou branku. Vítkovice se probraly až deset minut před koncem. Plzeňské dokázaly zatlačit, ale víc než několik nebezpečných střel z toho nebylo. Neuspěli Ujčík, Strapáč ani Kudělka, který pálil v přesilovce dokonce třikrát za sebou.

Vítkovice jsou po třetí domácí porážce v šestém zápase sezony i nadále deváté, už šest zápasů čekají na zisk tří bodů.

Dohrávka 15. kola hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Plzeň 1929 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)on-line
Branky a nahrávky: 12. M. Dvořák (Johnson, Pitule), 23. M. Dvořák (Johnson, Pitule), 32. Martin Straka (Kratěna). Rozhodčí: D. Konc, Kubuš (oba SR) - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 4459.
Vítkovice: Málek - Sloboda, Rehák, Malík, Kudělka, Ovčačík, Trnka - J. Sýkora, Húževka, Štefanka - Ujčík, Burger, J. Káňa - Pohl, Pabiška, Walker - Szturc, Strapáč, T. Káňa. Trenéři: Trličík a Moták.
Plzeň: A. Svoboda - Dan Růžička, Jiří Hanzlík, J. Jeřábek, St. Pierre, Kinrade, Dresler, Marušák - Horna, Martin Straka, Kratěna - Duda, Jan Kovář, Lev - M. Dvořák, Pitule, Johnson - Stránský, M. Heřman, Mrňa. Trenéři: M. Jelínek, Razým a Michal Straka.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články