Hlavní obsah

Plzeňský manažer promluvil o výběru posil i šanci pro talenty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je libo posila z druhé finské ligy? Nebo snad ze zámoří? Nemusíte se zvednout z gauče, vybraného hráče si můžete omrknout pěkně z domova. V pořadu Příklep o všem promluvil Tomáš Vlasák, manažer hokejové Plzně. „Za hráči už nelétáme. Máme program, kde jsou zápasy z celé Evropy i ze zámoří, které si můžeme stáhnout. K tomu si vyhodnocujeme data, je velká alchymie všechno skloubit," tvrdí bývalý vynikající útočník.

Jak probíhá výběr posil v extralize? Diskuse z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Technika dokáže hotová kouzla. Díky programům dnes na dálku můžete omrknout, jak si klubem vytipovaný hokejista vede v obranných soubojích, jak hraje v obranné i útočné třetině. To ale neznamená, že trenéři sedí u videa dlouhé hodiny. „Máme video kouče, který nám připraví sestřih a my se na něj podíváme. Samozřejmě také zjišťujeme, jak je na tom hráč povahově," prozrazuje Vlasák.

Když moderátora pořadu Honzu Homolku, šéfa komentátorů O2 TV, zajímá, zda je důležitější výsledný dojem z herního projevu hráče nebo hrají prim data, Vlasák jasná procenta nevyřkne. „Prvořadé je vidět, jak se hráč chová v určitých situacích zápasu. Data zase napoví, jak dělá třeba body v různých soutěžích. Když to dokáže, je tam vidina, že se rychle adaptuje na náš hokej. Je velká alchymie to všechno skloubit," tvrdí manažer plzeňského klubu.

Místo triumfální oslavy 100. výročí konec v semifinále. O Pardubicích s Radimem Rulíkem v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Zdůrazní, že se v Plzni snaží hodně zapracovávat mladé hráče. „Dáváme jim asi nejvíce prostoru," myslí si Vlasák. Jedním dechem ale zdůrazní, že zadarmo talentovaní hráči nic nedostávají a příležitost si musí zasloužit. „Máme filozofii, že první rok mají mladí na rozkoukání, ve druhém chceme vidět růst a v tom třetím už musí být mladý hráč zapracovaný. Jinak dostane šance další talent."

Reklama

Související témata: