Hlavní obsah

Pokaždé jsme mohli vyhrát, hořekoval Pešán po třetí prohře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

A zase zabředli do situace, ze které se těžko dostává. Hokejisté Liberce padli se Spartou i doma (3:5) a ve čtvrtfinále už prohrávají 0:3 na zápasy. Bílí Tygři tak jsou opět na hraně vyřazení. „Chceme ještě sérii vrátit do Prahy,“ burcuje kouč Filip Pešán před středečním čtvrtým duelem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta, sparťanské góly se závěrečnou radostí Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Čtvrtfinále play off: 3. zápas Liberec - Sparta

Jednou se už z podobné situace Bílí Tygři vyhrabali, když v předkole prohrávali s Olomoucí 0:2 na zápasy, přesto dokázali sérii otočit. Nyní už opět nesmí zaváhat.

„Nejde pro nás o neznámou situaci, jeden život jsme měli už v předkole s Olomoucí. Na druhou stranu jsme ani ve třetím utkání se Spartou nebyli horším týmem, možná jsme měli i víc vyložených šancí než soupeř, jenže Sparta je tým, který potrestá každou naši chybu, je extrémně efektivní a nám tohle chybí, abychom v sérii hráli důstojnější roli,“ hodnotil Filip Pešán.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Sparta Praha 3:5Video: Tipsport Extraliga / BPA

Jeho tým v zápase třikrát vedl, ovšem hosté dokázali vždy vyrovnat a rozhodující úder tygří smečce zasadit osm minut před koncem.

„Kdybychom dostali lidově řečeno třikrát na zadek, tak bychom asi skládali za stavu 0:3 zbraně, jenže všechny tři zápasy jsme opravdu mohli vyhrát i my. Další utkání však už bude náročnější o to víc, že do něj půjdeme s batohem na zádech, protože už nesmíme prohrát, ale herně se asi moc věcí měnit nemůže. Chceme sérii ještě vrátit do Prahy,“ prohlásil Pešán, který žehral na efektivitu svého týmu před brankou Sparty.

„Zakončení Sparty je zabijácké, na šance vedeme, ale Sparta většinu svých šancí využije, trefují to,“ ocenil soupeře Pešán, jenž ve třetím duelu poprvé postrádal na čtyři utkání suspendovaného Oscara Flynna, jehož nahradil Pérez.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Sparta 3:4 (52. D.Vitouch)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Samozřejmě jsem věděl, že dostane disciplinární trest. A věděl jsem, že není vinen stoprocentně jen on, že i Michal Moravčík, se kterým jsem si telefonoval, nese na zákroku trochu svou vinu. Takže jsem doufal, že trest nebude vyšší, přijal jsem ho,“ poznamenal Pešán. Pokud Liberec ve středu ve čtvrtém utkání Spartu poprvé nepoloží, sezona skončí Flynnovi i ostatním.

Reklama

  0 : 1 Pardubice - Třinec 0 : 1 35. min Živě
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec