Hlavní obsah

Pomstil se bývalému klubu. Cienciala dal vítězný gól a Boleslav srovnala krok

Martin KézrSport.czPrávo

Semifinálový zápas extraligového play off v Mladé Boleslavi znovu skončil výsledkem 3:1. Na rozdíl od předchozího dne ale ve čtvrtek večer vyhráli domácí, čímž srovnali stav série s Třincem na 2:2. Finalista z této dvojice tedy nebude znám dříve než 13. dubna, přičemž se oba celky ještě představí na vlastním ledě.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva David Cienciala z Mladé Boleslavi a Ralfs Freibergs z Třince.

Článek

Ocelářům ve středu stačilo na výhru pouze osmnáct střel. O den později jich měli stejně a zase brzy vedli. „I za stavu 0:1 jsme ale cítili, že tentokrát tým šlape a měl ve hře všechno, co si představujeme, především ohromné nasazení a touhu pomstít předchozí porážku," těšilo asistenta boleslavského kouče Pavla Pateru, že jeho tým dobrým bruslením získal navrch.

Obrat skóre dovršil tečí David Cienciala, jenž se tak prosadil proti svému bývalému týmu. „Důležité bylo, že jsme prakticky nedali Ocelářům přesilovku. Dokázali jsme do nich jít i ve větší rychlosti a tlačit se důrazněji před branku," líčil nový centr první lajny. Poprvé v play off naskočil uzdravený obránce Hrbas, také jeho zkušenost i důslednost ve hře s pukem byly znát.

Když Třinec v předposlední minutě risknul power play, do prázdné branky se 95 vteřin před koncem trefil přes celé kluziště Ševc. „Po slušném začátku jsme dost lacino inkasovali a už nám pak nevyšlo nic, čímž bychom se vrátili do zápasu. Michal Kovařčík neproměnil dvě veliké šance. Třetí třetina byla urputným bojem, při němž domácím stačilo dávat kotouč ven z pásma," řekl trenér hostů Václav Varaďa.

Reklama

Související témata: