Hlavní obsah

Pořádný malér českého reprezentanta. Policie jej přistihla při jízdě pod vlivem kokainu

Jako by nestačilo, že mají dost problémů na ledě, když z úvodních šesti extraligových zápasů nové sezony vyhrály jen jediný, takže jsou připoutány u samého dna tabulky. Hokejové Pardubice nyní řeší mnohem závažnější problém. Třicetiletý útočník Dynama Robert Kousal byl podle serveru idnes.cz zastaven při jízdě autem policií a kontrola na omamné látky prokázala pozitivní orientační test na kokain. Východočeši účastníka MS 2016 zatím vyřadili z týmu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Kousal (vpravo) má zaděláno na pořádný malér.

Článek

„V úterý kolem třinácté hodiny jsme ve Starém Hradišti kontrolovali řidiče vozidla, jehož orientační test na přítomnost návykových látek byl pozitivní na kokain. Dotyčný byl vyzván k odběru biologického materiálu, kterému se podrobil. Výsledky ale zatím nejsou," řekla Sport.cz tisková mluvčí policie Pardubického kraje Markéta Janovská.

„Řidič na sebe upozornil sám tím, že vyjížděl z čerpací stanice a nerespektoval dopravní značku přikázaný směr jízdy," doplnila mluvčí.

Pardubice v pátek dopoledne vydaly k celé záležitosti stanovisko, v němž stojí, že byl Kousal vyřazen z týmu.

„Na základě informací z médií jsme Roberta Kousala vyřadili z týmu. Do oficiálního stanoviska Policie ČR Robert Kousal nebude u mužstva. Jakmile bude jasné stanovisko Policie ČR, dáme oficiální vyjádření, jak budeme situaci řešit," řekl člen představenstva a sportovní ředitel klubu Dušan Salfický.

„Robert Kousal byl vyřazen z týmu. Pokud se oficiálně prokáže pozitivní test na drogy, okamžitě s ním ukončíme smlouvu," doplnil na svém Twitteru majitel Dynama Petr Dědek.

Třicetiletý vyškovský rodák Kousal je odchovancem Pardubic, s nimiž v letech 2010 a 2012 získal extraligový titul. Ve své kariéře si zahrál i KHL za Podolsk a Novokuzněck, švýcarskou nejvyšší soutěž za Davos a švédskou za Brynäs. 50 duelů má na svém kontě i za reprezentaci, v níž vstřelil osm branek a zahrál si i na MS 2016 v Moskvě.

Hokejisty Pardubic jakoby maléry s alkoholem a návykovými látky za volantem přitahovaly. V roce 2018 byl přistižen při jízdě pod vlivem kokainu tehdejší zadák Dynama a dnes asistent trenéra Petr Čáslava. O rok později pak zase havaroval pod vlivem alkoholu dnes již zesnulý brankář Adam Svoboda.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: