Hlavní obsah

Posila ze zámoří! Do Liberce přichází Musil

Liberec

Útočník Adam Musil se stal novou posilou hokejistů extraligového Liberce. Dvaadvacetiletý vnuk Jaroslava Holíka, na jehož kontě je osm reprezentačních startů a patří mezi hráče, které kouč národního týmu Miloš Říha starší pozval na srpnový kemp do Jihlavy, uzavřel s klubem dvouletou smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Adam Musil na archivním snímku během tréninku české hokejové reprezentace v Praze.

Článek

Pro kanadského rodáka Musila bude angažmá u Bílých Tygrů znamenat první možnost působit mezi seniory v českých soutěžích. Ačkoliv začínal s hokejem v Jihlavě, dlouhodobě působil v zámoří. Prošel juniorskou WHL, před čtyřmi lety si ho v draftu vybrali z 94. pozice St. Louis Blues, poslední vítězové Stanley Cupu.

"Adam je velmi perspektivní hráč, který má do budoucna ty nejvyšší ambice. Je členem jedné z nejtradičnějších českých hokejových rodin a s hokejem doslova vyrůstal. O jeho výborném charakteru svědčí i fakt, že byl kapitánem týmu v kanadské juniorce," uvedl pro klubový web sportovní ředitel Filip Pešán.

Poslední dvě sezony pak strávil syn bývalého skvělého obránce Františka Musila v AHL, kde hájil barvy týmu San Antonio Rampage. V posledním ročníku odehrál 65 zápasů a připsal si 14 bodů za šest gólů a osm asistencí.

Reklama

Související témata: