Hlavní obsah

Tichý protest Kladno neprobral. Loď se potápí, hlesl Jarůšek po desáté porážce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pozdní příjezd hostů a pak pět minut absolutního ticha. Začátek pátečního duelu hokejového Kladna s Olomoucí byl v lecčem netradiční. Kvůli koloně na D1 nabrali hosté hodinové zpoždění. Na ledě to ale znát nebylo, zvítězili 3:2. Rytíři naopak zapsali už desátou porážku v řadě. Neprobral je ani tichý protest domácích fanoušků, kteří prvních pět minut nevydali ani hlásku.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Rytíři Kladno vs. HC Olomouc 2:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Utkání začalo doslova v komorní atmosféře. Domácí fanoušci prvních pět minut na protest proti špatným výsledkům vůbec nefandili. Až pak spustili pokřik, že Kladno nikdy neopustí, ale chtějí vítězství. To jim však nebylo přáno už desetkrát v řadě. „Upřímně jsem si protestu ani nevšiml. Jestli to tak bylo, mrzí mě to. Je to poslední věc, kterou potřebujeme. Ale každý má právo dělat si, co chce,“ komentoval po utkání kladenský kapitán Radek Smoleňák.

Jeho tým přitom začal dobře. Formace Jágra s Jarůškem a Frolíkem byla v první třetině velmi aktivní, a druhý jmenovaný dokonce poslal Kladno do vedení. To ale Rytíři udrželi jen 18 sekund, a ještě do první sirény hosté výsledek dokonce otočili. „To je furt dokola. Leží na nás deka. Hrajeme dobře, ale uděláme chybu a už výsledek honíme. Je těžké z toho vyskočit. Ta loď se potápí a je jen na nás, abychom to otočili,“ zoufal si střelec první kladenské branky Jarůšek.

Rytíře stejně jako v předchozích zápasech provázely chyby v defenzivě. Ve druhé třetině nechali ze středního pásma rozjet olomouckého obránce Sirotu. Ten si v zakončení počínal jako ostřílený kanonýr a vsítil už svou šestou branku v sezoně. Kladno sice ještě do přestávky snížilo, ale ve třetí třetině nebylo v poněkud křečovitém tlaku schopno alespoň vyrovnat.

Hosté naopak odjížděli z Kladna dobře naladění. Navzdory tomu, že je kolona na D1 zdržela na cestě zhruba o hodinu déle. Domácí jim ale vyšli vstříc a souhlasili s posunem úvodního buly o patnáct minut. „Nohy nám v úvodu nešly, ale je pravda, že s tím míváme problémy i doma, takže nevím, jestli to bylo způsobeno cestou,“ přemítal střelec vítězné branky Jakub Sirota.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.