Hlavní obsah

Potvrzeno! Růžička se vrací do extraligy

Praha
Aktualizováno

Dohodnuto. Hokejový trenér Vladimír Růžička se postaví na střídačku Hradce Králové. „Momentálně vám k tomu nemohu nic říct, protože nic není hotovo. Nemohu se vyjadřovat k něčemu, co ještě není podepsané,“ řekl Sport.cz před patnáctou hodinou sportovní manažer klubu Jaroslav Bednář. Do hodiny ale bylo jasno.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Vladimír Růžička, vrátí se opět do extraligy?

Článek

„Spoléhám se na pracovitost, loajalitu a oddanost klubu v osobě Tomáše Martince, doplněnou talentem a obrovskou zkušeností Vládi Růžičky. Domnívám se, že jsme vytvořili nejsilnější trenérský tandem v extralize. Věřím, že budoucnost potvrdí správnost tohoto rozhodnutí," uvedl na klubovém webu prezident klubu a předseda představenstva Miroslav Schön.

A-tým Hradce Králové povedou nově dva rovnocenní hlavní trenéři Tomáš Martinec a Vladimír Růžička. První jmenovaný tak ve své funkci zůstává, nově může využít zkušeností bývalého reprezentačního kouče.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér Hradce Králové Tomáš Martinec diskutuje s rozhodčím.

Na obou trenérech nyní je, aby se domluvili na vizi, kterou se bude mužstvo ubírat. Zároveň spolu budou řešit skladbu realizačního týmu. "Vedení klubu pevně věří, že tato změna povede ke zlepšení herního projevu a lepším výsledkům. Oba muži by se měli na hradeckou střídačku postavit poprvé v pátečním utkání na ledě Vítkovic," stojí v prohlášení klubu.

Ve spojení s Růžičkou se hovořilo o extraligových Pardubicích, Litvínovu a Hradci Králové. Nakonec padla varianta na soutoku Labe s Orlicí.

Šestapadesátiletý bývalý reprezentační kouč trénoval v uplynulých sezonách Chomutov. Poté co Piráti letos v baráži neudrželi extraligu, nedohodl se s vedením klubu na další spolupráci a stal se konzultantem v prvoligové Kadani.

Před čtrnácti dny potvrdil Růžička kontakt s Pardubicemi. „Můj agent je s klubem ve spojení. Zatím k tomu ale nemám co říct, žádnou smlouvu podepsanou nemám," řekl. Zájem měl i Litvínov. „Kandidátů máme víc, Růžička mezi ně rozhodně patří," přiznal Jiří Šlégr. Nakonec Růžička vkročí do šatny v Hradci Králové, který je na šestém místě extraligové tabulky.

Mountfield odehrál v říjnu sedm utkání v nejvyšší soutěži, čtyřikrát prohrál.

Reklama