Hlavní obsah

Plzeň - Liberec 2:1 PPStav série 2:2Pour rozhodl v prodloužení a vynutil pátý zápas

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Mertl 1 : 0
31. Flynn 1 : 1
71. Pour 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili ve čtvrtém utkání předkola play off doma Liberec 2:1 v prodloužení a vynutili si v boji o čtvrtfinále úterní pátý rozhodující zápas na severu Čech. V čase 70:45 o tom rozhodl při vyloučení Michaela Frolíka útočník Jakub Pour.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Plzeňský Jakub Pour pálí.

Článek

Plzeň se musela obejít bez útočníka Hrabíka, který dostal dvouzápasový disciplinární trest za faul libereckého Adama Najmana ze sobotního třetího duelu. Západočeši se po duelu rozhodli vetovat hlavního sudího Hejduka a stěžovali si, že nebyl potrestán Melanconův zákrok na Suchého a odpískáno zakázané uvolnění před gólem Liberce na 2:1 při konečné výhře 3:1.

V úvodu se hrálo opatrně a šance chyběly. Až při hře čtyř proti čtyřem zahrozil hostující Birner a vzápětí také na druhé straně Pour, po jehož střele z levého kruhu propadl puk do brankoviště, odkud jej odvrátil Adam Najman. Při Dvořákově vyloučení se domácí ubránili a Beránek se naopak dostal do dobré střelecké pozice v oslabení v situaci dvou na jednoho.

Plzeň se na přelomu první a druhé třetiny neprosadila při Kolmannově trestu, ale zůstala v náporu. Možnost měl Schleiss. V 25. minutě nejdříve pomohla po Mertlově nahození od mantinelu Kváčovi levá tyč, ale o chvíli později už jej překonal Zámorský. Jeho střela zapadla za Kváču bez teče, přestože byl gól oficiálně připsán stínícímu Mertlovi.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Petr Zámorský (vpředu na ledě) a Tomáš Mertl přijímají od spoluhráčů gratulace ke gólu na 1:0 proti Liberci.

Bílí Tygři odolali při Jelínkově vyloučení a při trestu Jaroměřského vyrovnal v polovině druhé části Flynn, který po individuální akci prostřelil z levého kruhu Pavláta mezi betony. V 36. minutě měl možnost vrátit Plzni náskok Beránek, ale z pravého kruhu libereckého gólmana nepřekonal. V 46. minutě mohl otočit stav Melancon, který se po přečíslení s Šírem dostal do záporného úhlu, ale o Pavláta nahodil puk a u levé tyče jej odvracel Zámorský. Hned vzápětí měl možnost i domácí Adamec. Bílí Tygři odolali při trestu Rychlovského.

Plzeň se ubránila při pobytu Holešinského na trestné lavici a Pavláta nepřekonali ani Rychlovský a především v 57. minutě Najman, jehož pokus domácí gólman ukryl v lapačce. V nastavení nejdříve odolal Liberec při Bulířově vyloučení a po skončení přesilovky měl možnost Suchý, ale Kváču nepřekonal. Při Frolíkově trestu ale už zamířil přesně z pravého kruhu Pour a odvrátil konec sezony pro Západočechy.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Marek Baránek (vlevo) z Plzně a Oscar Flynn z Liberce si vyměňují názory.

Předkolo play off hokejové extraligy - 4. zápas:
HC Škoda Plzeň - Bílí Tygři Liberec 2:1 v prodl. (0:0, 1:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 25. Mertl (Zámorský), 71. Pour (Baránek, Holešinský) - 31. Flynn (Balinskis). Rozhodčí: Úlehla, Stano (SR) - Gerát, Rampír. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. Diváci: 4879. Stav série: 2:2.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Budík, Piskáček, Baránek, Jaroměřský, Houdek - Pour, Suchý, Schleiss - Rekonen, Mertl, Holešinský - Adamec, Honejsek, M. Beránek - Blomstrand, Bitten, A. Dvořák. Trenér: Kořínek.
Liberec: Kváča - Nedomlel, Balinskis, Melancon, Derner, Kolmann, M. Ivan - Ordoš, Filippi, Birner - Flynn, A. Najman, Frolík - Rychlovský, Bulíř, J. Vlach - A. Dlouhý, P. Jelínek, J. Šír. Trenér: P. Augusta.

Reklama