Hlavní obsah

Přečetli nás a my jsme nevymysleli nic, co by Třinec rozhodilo, zdůvodňoval konec v play off sparťan Řepík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bušili do Třince jako hluchý do vrat, k ničemu to ale nebylo. V bráně obhájců mistrovské trofeje stál Ondřej Kacetl, v jehož výkonu střelci Sparty našli jen málo děr. Třinec v šestém utkání čtvrtfinále doma porazil Spartu 5:1, sérii ovládli 4:2 na zápasy a prodloužil její šestnáctileté čekání na mistrovský titul nejméně o rok.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Řepík ze Sparty.

Článek

„Dobře nás přečetli, hráli hodně obětavě, a když už se to tam nějak odrazilo, tak to dokázali odpálit do rohu. Nenašli jsme na ně v těch posledních zápasech recept. A navíc jsme si vůbec nepomohli přesilovkou. Oni měli teď dvě nebo kolik a dali v nich dva góly. Tohle přesně jsme potřebovali my a bohužel jsme to nezvládli," vykládal po vyřazení kapitán Sparty Michal Řepík.

V pátém utkání série jich hráli Sparťané dokonce pět v řadě, gól ale nedali, a prohráli tím možná klíčové utkání čtvrtfinále (0:3). „Měli jsme tam střely, lítalo to tam, ale bylo to dost statické. Měli nás už přečtené a my jsme nedokázali vymyslet něco, co by je třeba rozhodilo a my bychom mohli dát ten gól. Ale i tak jsme věřili, že to ještě zvládneme a vrátíme sérii k sedmému zápasu do Prahy," říkal Řepík.

Na ledě Třince už ale, zdá se, byli pod příliš velkým tlakem. „Bylo to vcelku vyrovnané, všechny zápasy byly o gól, když nepočítám ty góly do prázdné branky. Až na ten dnešek," povzdychl si Řepík.

A hledal další důvody předčasného konce. „Dávali jsme v posledních zápasech strašně málo gólů a Třinec hraje ten svůj bránící systém skvěle. Sedí jim to, a když se dostanou na koně tím, že vedou, tak je strašně těžké přes ně přecházet. Fakt hráli obětavě před brankou a nepouštěli nás do pozic, kde bychom potřebovali být a odkud padají góly," vysvětloval člen elitní sparťanské formace.

A když už se hokejisté třetího týmu po základní části do střeleckých pozic dostali, v drtivé většině případů puk zastavil nebo vychýlil skvělý Ondřej Kacetl. „Je to výborný gólman, má tituly v Třinci a bylo znát, že si věří. Ale ten tým mu obrovsky pomohl, hráli strašně pospolu, zahušťovali to a blokovali spoustu střel. My jsme se tam nemohli dostat. Chytal dobře, ale měl to i jednodušší v tom, že mu spoluhráči pomohli," popisoval Řepík.

Nejlepší střelec Sparty v základní části v play off gól nedal, byť mu ho ve čtvrtém utkání série po střele, která se odrazila od obou tyček a za Kacetla ji následně dorazil Roman Horák, časoměřiči na chvíli připsali. Play off tak Řepík ukončil s pouhými dvěma asistencemi. „Cítil jsem se v pohodě a snažil jsem se na to nemyslet, že mi to tam nepadá. Střílel jsem, recept na to dát gól, kterým bych týmu pomohl, jsem ale nenašel," litoval.

„Ten brzký konec je strašně zklamání a budu to kousat ještě dlouho. Respekt Třinci, je to trojnásobný mistr z posledních let. Věděli jsme, že to nebude vůbec jednoduché. Na druhou stranu my jsme se po tom špatném měsíci na začátku sezony zvedli, hráli jsme pak výborně a věřili jsme, že tohle je ten rok, kdy je můžeme porazit. Ten recept jsme ale nenašli a je to k zamyšlení," sděloval Řepík.

Reklama

  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články