Hlavní obsah

Přes výhru zůstala Boleslav u dna tabulky. Kladno jsme nedotáhli, ale o kousek se mu přiblížili, říkal Fořt po vítězném nájezdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vítěze souboje dvou nejhorších extraligových mužstev určily až samostatné nájezdy. Uspěla v nich domácí Mladá Boleslav, která ale přes výhru (4:3 po náj.) zůstává u dna tabulky, neboť Kladno má na kontě o dva body víc, a ještě dva zápasy k dobru.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Mladá Boleslav - Kladno (35. kolo)

Oba celky zvítězily naposledy 28. prosince a následující čtyři utkání prohrály, takže bylo jasné, že pro někoho černá série v pátek večer skončí. Před 4067 diváky se nakonec radovala Boleslav, když rozstřel v páté sérii rozhodl Tomáš Fořt, jenž úspěšnou exekucí napodobil spoluhráče Alexe Lintuniemiho, který přitom za celý zápas do hry vůbec nenaskočil.

„Věděl jsem, že můžu rozhodnout, a věřil, že mi tam gólman nějakou mezírku na puk nechá. Do poslední chvíle jsem čekal, jaký úhel se mi otevře,“ usmál se Fořt, ale přiznal, že šlo o náročný zápas na psychiku. „Hlava dostala děsně zabrat, protože se hrálo o strašně důležité body. Bohužel jsme se na Kladno ještě nedotáhli, alespoň jsme mu o kousek blíž. Myslím, že jsme byli lepší, jenže opakovaně a dost lacino jsme nabídli soupeři vyrovnání. To je naše velká bolest celou sezonu,“ líčil boleslavský útočník.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Mladá Boleslav - Kladno 4:3 sn (rozhodující nájezd Fořt)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Kladnu v boji o bonusový bod nepomohl úspěšný blafák kanadského útočníka Sideroffa ani parádní výkon jeho krajana v brance Bowa, který měl nakonec na kontě 43 úspěšných zákroků. „Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, ale nemůžeme být chamtiví. I ten jeden bod je malé potěšení, hlavně nesmíme připustit žádnou paniku,“ přemítal útočník Radek Smoleňák, jenž gólem přispěl k dělbě bodů po šedesáti minutách.

„Některé věci v naší hře byly fajn, z některých zůstala docela pachuť. Ale máme před sebou ještě dost utkání a nepomůže nám nic jiného než tvrdá práce, musíme to poctivě odmakat a udržet Bolku pod sebou,“ líčil Smoleňák. Oba středočeské kluby se potkají v základní části ještě jednou, 23. února na Kladně, a to už může být skutečně rozhodující duel o to, koho potká barážový osud.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.