Hlavní obsah

Třinec - Pardubice 4:3Přestřelka pro Oceláře, Dynamo po velkém boji padlo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Paulovič 0 : 1
19. Zadina 1 : 1
19. Stránský 2 : 1
20. Poulíček 2 : 2
27. Roman 3 : 2
27. Blümel 3 : 3
32. Stránský 4 : 3
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Třince porazili v dohrávce 7. kola extraligy na svém ledě Pardubice 4:3 a vyhráli v patnáctém ze sedmnácti odehraných utkání sezony. Domácí prohrávali 0:1 a 2:3, rozhodující obrat udělali brankami v 27. a 32. minutě. Pod výhru se podepsal dvěma góly Matěj Stránský, který má na kontě už šestnáct zásahů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Pardubic Pavel Kantor, Matěj Stránský z Třince a Juraj Mikuš z Pardubic.

Článek
Fotogalerie

V úvodní třetině se skóre měnilo čtyřikrát, dvakrát na každé straně. Hosté využili přesilovou hru po pěkné kombinaci, kterou zakončoval do odkryté branky Paulovič.

Domácí otočili dvěma slepenými góly v 19. minutě. Chybnou rozehrávku Pardubic potrestal Zadina, který se tak prosadil proti svému mateřskému klubu. Za 34 sekund využil další ztrátu puku hostů ve vlastním pásmu Stránský. Divoký závěr korunoval Poulíček přesnou střelou z mezikruží.

Gólové hody pokračovaly i po přestávce. Kusý nejdříve nechal vyniknout Kořenářovu lapačku, v další útočné akci ale ideálně předložil puk Blümelovi, který skóroval do odkryté branky.

Blesková odpověď

Už za 37 sekund vyrovnal Roman, který se trefil z levého kruhu ke vzdálenější tyči a připsal si první gól v české extralize. Ve 32. minutě další milimetrově přesnou ranou potvrdil střeleckou formu Stránský. Zvýšit mohl Zadina, nadvakrát ale zblízka nevyzrál na Kantora.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva brankář Třince Josef Kořenář, Robert Kousal z Pardubic a Miloš Roman z Třince.

Přestřelku nabídl i první vzájemný zápas obou týmů, Pardubice tehdy ve třetí třetině vyrovnaly ze stavu 3:6, vyhrály 7:6 v prodloužení a osladily Královi premiéru na trenérské lavičce. Tentokrát se ale Východočeši dostávali v závěrečné části sporadicky i do zakončení.

Třinec obětavě bránil a jejich defenzíva slavila úspěch i ve sto sekund dlouhé hře hostí bez gólmana. Slezané si tak upevnili vedení v čele tabulky a odskočili druhé Plzni.

Dohrávka 7. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Dynamo Pardubice 4:3 (2:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 19. F. Zadina (Hrňa), 19. M. Stránský (M. Růžička), 27. Miloš Roman (O. Kovařčík, Kundrátek), 32. M. Stránský (Gernát) - 17. Paulovič (Camara, R. Kousal), 20. Poulíček (Svačina), 27. Blümel (Kusý). Rozhodčí: Kika, R. Svoboda - Malý, Pešek. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. Bez diváků.
Třinec: Kořenář - Gernát, M. Doudera, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Jaroměřský - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Hrňa, Marcinko, F. Zadina - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Miloš Roman - Dravecký, Jašek, Hrehorčák. Trenér: Varaďa.
Pardubice: Kantor - Nakládal, J. Kolář, J. Zdráhal, J. Mikuš, Holland, Ďaloga, Vála - Mandát, Poulíček, Svačina - Tybor, R. Kousal, Camara - Claireaux, Anděl, Paulovič - Blümel, Matýs, Kusý. Trenér: Král.

Reklama

Související témata: