Hlavní obsah

Probuzení přišlo pozdě. Nový kouč Kořínek zatím plzeňské hokejisty nenastartoval

Tři zápasy, nula bodů. Hokejistům Plzně nepomohla ani rekordně rychlá výměna trenérů po druhém extraligovém kole. Premiéra Petra Kořínka a Františka Bombice na střídačce Škody skončila porážkou 1:4 s Pardubicemi, které na západě Čech vyhrály za tři body po necelých deseti letech. Příslibem pro modrobílé ale může být povedená třetí třetina. „Na přípravu jsme měli jen čtyři dny, snažíme se zjednodušit systém. Premiéra pro mě byla zvláštní. Ideální start to není,“ připustil Kořínek.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva majitel Plzně Martin Straka a trenér Plzně Petr Kořínek.

Článek

Generální manažer plzeňského klubu Martin Straka odvolal dosavadní kouče Václava Baďoučka a Miloše Říhu mladšího s cílem dát impuls hráčům. K týmu povolal dosavadní trenéry plzeňského dorostu, extraligou nepolíbené, a také proto se po čtyřech letech dočasně vrátil na střídačku. „Dává nám poznatky ke hře jako celku, zatímco já mám na starost útočníky a František obránce," prozradil 55letý Kořínek.

Trenéři protočili sestavu, ale změna k lepšímu vidět nebyla. Vždyť domácí hokejisté vyprodukovali za první třetinu jedinou střelu na branku! A po propadnutí Petra Zámorského, největší letní posily, šlo Dynamo do vedení šťastnou trefou Tomáše Zohorny, jenž z brejku odrazil kotouč od tyčky do brankáře Pavláta a do sítě.

Ve druhé části přišla chyba v komunikaci Plzeňanů a po špatné Baránkově rozehrávce se trefil Ondřej Vála, na nějž navázal o chvíli později dorážející Zohorna - 0:3. „Zakřiknutý výkon. Kluci byli přemotivovaní a dělali hodně chyb," mínil hlavní kouč, který v modrobílých barvách získal dvě medaile jako hráč.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Zohorna z Pardubic střílí branku, brankář Plzně Dominik Pavlát.

Škoda byla pod dekou, vítězství si nepřipsal ani Kanaďan Samuel Bitten, který v bitce s Kousalem mstil sraženého spoluhráče Suchého. Tento moment z úvodu třetí třetiny ale domácí výrazně povzbudil.

Západočeši poslechli vlastní fanoušky skandující „bojujte za Plzeň" a snažili se utkání zdramatizovat. V poslední dvacetiminutovce přestříleli soupeře 18:1. „Zvedli jsme se, zjednodušili jsme hru. Tlačili jsme se do branky a zakončovali, ale manko už bylo velké," hodnotil Kořínek.

Střelecké trápení sice prolomil přesilovkou tečí Kryštof Hrabík, jenže při závěrečné power play zkompletoval hattrick do prázdné branky Zohorna. Škoda tak letos jako jediná ještě nezískala ani bod. „Neříkal bych tomu krize, ale prohry už trochu máme v hlavách," dodal trenér.

Reklama

Související témata: