Hlavní obsah

Produktivní Černý táhne Litvínov. Hlavní jsou však pro něj výsledky mužstva

Litvínov

Hokejový útočník Jakub Černý je zatím nejproduktivnějším hráčem Litvínova po odehraných třech kolech extraligy. Vstřelil dva góly, a ještě si připsal jednu asistenci. Další příležitost k rozšíření konta bude mít až v neděli proti Olomouci, protože na pátek plánovaný zápas Vervy na ledě pražské Sparty byl odložen na pozdější termín.

Foto: ČTK

Útočník hokejistů Litvínova Jakub Černý.

Článek

Jak jste spokojen se svou bilancí?

Statistika 2+1 je z mého pohledu dobrá. Ale hlavně potřebujeme sbírat body jako tým, abychom dosáhli na co nejlepší umístění.

Extraligu jste přitom začali jasnou porážkou v Plzni.

Poučili jsme se v tom smyslu, že musíme hrát víc společně a pomáhat si ve všech herních situacích. Trenéři nás nabádali, abychom byli důslední. A v dalších dvou utkáních se to ukázalo.

Proti Liberci a Hradci Králové jste získali šest bodů. Se vstupem do sezóny tedy asi panuje spokojenost?

Dvě výhry, a navíc s nulou jsou výborné. Michael Petrásek chytá skvěle a věříme, že mu to vydrží. Snažíme se, aby na něj šlo co nejméně střel.

Vychází vaše hra i z trpělivosti?

Zápas s Libercem jsme doslova urvali a také další utkání můžeme hodnotit pozitivně. Překonali jsme organizovanou obranu Mountfieldu. A přečkali jsme moje čtyřminutové vyloučení v závěru.

Takže s čím půjdete do příštího zápasu s Olomoucí?

Chceme navázat na předešlá dvě střetnutí. Hrajeme potřetí během týdne na domácím ledě. Ale Hanáky nemůžeme podcenit, i když dostali v Plzni deset gólů. Ale pak porazili Liberec bez obdrženého gólu, takže přijedou s odhodláním.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 19 : 00
20240428T19 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články