Hlavní obsah

Prosadí se v NHL i v reprezentaci. Na mladého Čecha se valila chvála, od experta i spoluhráče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českému hokejovému obránci Davidu Jiříčkovi nejspíš muselo zvonit v uších. Tolik chvály, kolik na něj zaznělo v hokejovém pořadu Příklep na Sport.cz, možná ani nečekal. Poklony mu rozdával Jiří Ticháček, spoluhráč ze stříbrné dvacítky, který bude brzy zachraňovat kladenské Rytíře v baráži o extraligu. „Je to super kluk, má to v hlavě srovnaný. On se chytí v nároďáku i v NHL," tvrdí o parťákovi z obranné dvojice Ticháček.

V NHL se určitě uchytí. Parťák z obrany hodnotí Davida Jiříčka v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Znají se už z reprezentace do 16 let a postupně se potkávají i v dalších nároďácích. Jen zatímco Ticháček hraje českou nejvyšší soutěž, Jiříček už sbírá zkušenosti v zámoří. „V létě jsme si na dvacítkách na sebe ještě zvykali. Ale v zimě už to klapalo hodně dobře. Věděl jsem, co Jířa dokáže, stejně jako to, že rád jezdí dopředu. Tak jsem se zatáhl," směje se kladenský bek.

Šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr připomíná, že Davidu Jiříčkovi kromě MS dvacítek neunikl ani šampionát dospělých. „Kari Jalonen s ním měl trochu potíže, trochu se mu splašil," naráží na ofenzivní i riskantní kousky mladého reprezentanta. Jedním dechem ale dodává, že výkonnostní růst Davida Jiříčka bude pokračovat.

Příklep s obráncem Kladna a stříbrné dvacítky Jiřím TicháčkemVideo: Sport.cz

„Musíme si zvykat na to, že budeme říkat David Jiříček, za chvíli totiž budeme říkat i Adam Jiříček. V Plzni taky dostával prostor a experti říkají, že Adam je hokejově ukázněnější a minimálně na úrovni bratra," dodává Kézr.

Prosadí se do NHL David Jiříček? A kdy? Ptáme se v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Ticháček prý sice mladšího z Jiříčků na vlastní oči hrát neviděl, ale věří svému parťákovi z národního týmu. „Jířa říkal, že brácha je lepší než on v jeho věku," hlásí do kamery ve studiu Sport.cz.

Co dalšího zaznělo v pořadu Příklep s kladenským hokejistou Jiřím Ticháčkem se můžete podívat ve videu.

Další český hokejový talent - Adam Jiříček. Příspěvek z pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.