Hlavní obsah

První trenérské jméno pro Vítkovice. Wojnar nabídku nejdříve odmítl, nyní dohodu potvrdil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraligové Vítkovice, které vypadly v předkole play off (0:3 na zápasy s Hradcem Králové), povede v nadcházející sezoně nový trenérský tým. A přestože ostravský klub jména tají, příchod do Vítkovic pro slovenskou televizní stanici JOJ Šport potvrdil současný trenér Spišské Nové Vsi Vlastimil Wojnar.

Foto: hokej.hcf-m.cz

Trenér Vlastimil Wojnar trénoval i HC Frýdek-Místek

Článek

„Přestup do Vítkovic se začal rodit už o první reprezentační přestávce. Vítkovice byly v krizi, vedení pátralo, oslovilo několik trenérů a mezi nimi jsem byl i já. Daly mi nabídku, kterou jsem ale s díky odmítl. Byli jsme tehdy první v tabulce, nechtěl jsem odcházet od rozdělané práce. Bylo by to nefér,“ popisoval námluvy z konce minulého roku Wojnar.

Zanedlouho se vedení extraligového klubu z Ostravy ozvalo znovu a nabídlo bývalému hráči Karviné či Frýdku-Místku kontrakt nový. „To bylo po Novém roce, kdy se tvoří realizační týmy na nadcházející sezonu. Na to už jsem kývl. Už jen z toho důvodu, že to mám třicet minut od baráku, kde bydlím. Bude to návrat do Čech po třech letech a celkem se už těším,“ svěřoval se na mikrofon 46letý trenér, který v minulosti působil u mládeže v chorvatském Záhřebu, v Třinci, vedl také dospělé týmy Frýdku-Místku a Prostějova v první hokejové lize.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Vitkovice Ridera vs. Mountfield HK 1:3Video: Tipsport Extraliga / BPA

V těchto dnech ale rodák z Českého Těšína na nové angažmá ještě nemyslí. Po loňských bronzových medailích chce se Spišskou Novou Vsí ve slovenské extralize znovu bojovat o příčky nejvyšší. Ve čtvrtfinálové sérii vede třetí tým po základní části nad Banskou Bystricí dva nula na zápasy. „Teď je tady a teď. Máme jediný cíl a tím je odejít s úspěchem,“ řekl Wojnar.

Společně s ním by měl Vítkovic vést nedávný trenér Karlových Varů David Bruk, nicméně ani toto jméno ještě v Ostravě oficiálně potvrzené není. „Nový trenérský štáb máme připravený. Výběr hráčů pro novou sezonu probíhá i po konzultaci s nimi,“ řekl už v únoru pro klubový web sportovní manažer Roman Šimíček, který v aktuální sezoně působil u extraligového týmu vedeného Pavlem Trnkou a Jiřím Veberem jako asistent.

Objevují se také první jména hráčů, kteří by měli Vítkovice posílit. Podle serveru Eliteprospects.com by měli v příští sezoně hrát v Ostravě Jan Bambula (Olomouc), Jindřich Abdul (Litvínov) či nejlepší střelec Spišské Nové Vsi 29letý Kanaďan Anthony Nellis.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Odstavený Dominik Lakatoš sledoval závěr základní části jen z tribuny

Kontrakty má nicméně platné převážná většina aktuálního kádru, včetně brankáře Lukáše Klimeše. „Pod smlouvou máme namátkou třeba Marka Kaluse, Yohana Auvitua, Willieho Raskoba, Juraje Mikuše a další. Když to shrnu, tak s výjimkou Radka Jeřábka máme pod smlouvou všechny současné obránce. V útoku je situace hodně podobná. Obecně se dá říct, že máme devadesát procent současného kádru pod smlouvami, takže spekulace o tom, že většina týmu po sezoně odejde, se nezakládá na pravdě,“ říkal v rozhovoru pro klubový web Šimíček.

Smlouvu na příští rok má také kapitán Dominik Lakatoš, jenž byl na konci základní části za podivných a klubem stále nevysvětlených okolností vyřazen z kádru. Hrát už ale za Vítkovice s vysokou pravděpodobností nebude a zamíří do Mladé Boleslavi.

„U nás komunikace proběhla, ale řešili jsme tenis, až si ho v létě zahrajeme. Byl bych rád, kdybych ho měl nablízku, beru ho jako nejlepšího kamaráda, ale taky vím, že si to chce vyřešit sám,“ řekl na toto téma v pořadu Příklep na Sport.cz obránce Středočechů Filip Pyrochta, jenž s Lakatošem hrával ve Vítkovicích, v Liberci i ve finské Lappeenrantě.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články