Hlavní obsah

PŘÍKLEP: V Boleslavi po konci sezony za trest trénují dál a chystají se změny. Má přijít Furch či Buchtele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už mají skoro dva týdny po sezoně, protože extraligový ročník uzavřeli jako první ze všech. Jenže led se v Mladé Boleslavi nerozpustil a hráči místo zápasů v play off musí za „trest“ trénovat až do pátku dál. „Trošku trest to je, ale neuškodí nám,“ přiznává obránce Filip Pyrochta. Ten byl hostem dalšího dílu pořadu Příklep, v němž se rozebírá i budoucnost klubu. Už je jasné, že ho v roli sportovního manažera od května posílí Tomáš Vlasák, rekonstrukce však přijde i v hráčském složení. A mluví se o zajímavých jménech.

Příklep s mladoboleslavským obráncem Filipem Pyrochtou.Video: Sport.cz

 
Článek

Dlouho byli přikováni na dně, následně i díky výsledkové krizi Kladna z barážové pozice unikli a pak až do předposledního kola živili naději na předkolo play off. Nakonec z toho byla pro mladoboleslavské hokejisty po základní části třináctá pozice.

„Je to pro boleslavský hokej neúspěch. Zní to možná blbě, ale já když na začátku tým viděl, jsem si myslel, že nám to pošlape. Věřím, že to příští rok bude lepší. A že trénujeme? Respektujeme to a děláme, co nás baví,“ popisuje Filip Pyrochta. „Ano, těžko se hledá motivace. Ale člověk může zapracovat na věcech a situacích, aby se zdokonalil.“

Foto: Profimedia.cz

Filip Pyrochta v dresu Mladé Boleslavi.

Boleslav měla nejhorší útok v lize, nastřílela jen 106 branek, což je průměr dvou gólů na zápas. Přičemž hned 39 dala v přesilovce, z čehož je patrné, že při hře 5 na 5 to haprovalo. „V produktivitě nás tlačila bota a matematicky to vycházelo, že když někdo přijede, dá nám tři góly, tak nevyhrajeme. Dát gól byla prostě potíž,“ líčí Pyrochta.

Je jasné, že musí přijít řada změn. A jaké to budou, naznačil v Příklepu redaktor Sport.cz Matěj Vybíral. „Velké posílení se chystá v brankovišti, protože podle našich informací by měl přijít Dominik Furch z Brna. Obrana zůstane víceméně stejná, protože podepsali všech šest beků. Do útoku by měl přijít Honza Buchtele. V Boleslavi také vyhlížejí Steva Mosese rovněž z Komety, ale tam se ještě uvidí,“ popisuje Vybíral. „Nejisté je pokračování Róberta Lántošiho, protože nabídku dostal, ale rozhodnutí je na něm.“

Spekuluje se kupříkladu i o příchodu útočníka Dominika Lakatoše, který se ve Vítkovicích ocitl na druhé – či spíš třetí – koleji. Lakatoš je pak velký kamarád právě s Pyrochtou, hrávali spolu v Liberci, Vítkovicích i Finsku. „U nás komunikace proběhla, ale řešili jsme tenis, až si ho v létě zahrajeme. Byl bych rád, kdybych ho měl nablízku, beru ho jako nejlepšího kamaráda, ale taky vím, že si to chce vyřešit sám,“ přiznává Pyrochta. „Když přijdou posily, budu jedině rád.“

Nicméně pro Pyrochtu sezona ještě úplně nekončí. Kouč Radim Rulík ho v sezoně povolal na všechny turnaje Euro Hockey Tour, a tak se očekává, že se Pyrochta bude hlásit i na prvním kempu před světovým šampionátem, který začíná 2. dubna.

Jak vidí své naděje na pražský turnaj i proč nevyšla jeho zámořská mise v Nashvillu, také to rozebírá v pořadu Příklep.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.