Hlavní obsah

První trenérský vyhazov v extralize. Plzeň po dvou kolech odvolala oba kouče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová extraliga se sotva rozjela a už je tu první trenérský vyhazov. Plzeňská Škoda se po dvou porážkách na úvod soutěže rozloučila s oběma hlavními kouči Václavem Baďoučkem a Milošem Říhou. Klub oznámil informaci na svých stránkách.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hokejová Plzeň odvolala po nevydařeném startu do extraligové sezony hlavní trenéry Václava Baďoučka (uprostřed) a Miloše Říhu (vpravo). 

Článek

Vedení Indiánů vysvětlilo své rozhodnutí neuspokojivými výsledky a herním projevem v přípravě a na začátku extraligy. Od pondělí vede tým jako hlavní kouč Petr Kořínek a jeho asistentem je František Bombic. Realizační tým mužstva zůstává jinak beze změn.

„Nevydařil se nám vstup do letošní sezóny. V přípravě to nefungovalo podle představ a první dvě kola skončila porážkou. Utkání půjdou teď rychle za sebou, čekají nás těžké zápasy, proto jsme museli zareagovat rychle tak, abychom nenabrali výraznou ztrátu za ostatními týmy. Věřím, že tento krok bude impulsem pro všechny hráče, kteří mě zatím svými výkony nepřesvědčili," vysvětlil výměnu trenérů generální manažer klubu Martin Straka.

„Chtěl bych Milošovi i Vaškovi poděkovat za jejich práci, kterou u mužstva odvedli," dodal. Plzeň na úvod sezony prohrála v pátek doma s Olomoucí 1:2, v neděli pak podlehla na ledě Vítkovic 2:4.

Kořínek s Bombicem v minulé sezoně dovedli k mistrovskému titulu plzeňský dorost. Premiéru u áčka zažijí v pátek doma proti Pardubicím.

Výměna trenérů po dvou kolech je novým extraligovým rekordem. Dosud dostali nejrychlejší vyhazov po čtyřech kolech v sezoně 2002/03 Kamil Konečný v Havířově a v ročníku 2009/10 Vladimír Kýhos v Kometě.

Reklama