Hlavní obsah

Ostravští Američané znovu řádili a odnesla to Plzeň. Odvedli jsme dobrou práci, usmíval se Mueller

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úvodním extraligovém kole v pátek v Litvínově (výhra 3:2) vstřelil Američan Peter Mueller dva góly a snad aby to vítkovickým fanouškům nebylo líto, stejnou porci branek přidal i v neděli doma proti Plzni. Stejně jako na severu Čech mu střelecké pozice nachystal krajan Peter Krieger. Ostravané zvítězili 4:2 a po dvou kolech mají plný počet šesti bodů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Vítkovic Peter Mueller.

Článek

„Mám vedle sebe hodně kvalitní hráče. Nemáme nějak striktně rozdělené role, naší úlohou je si na ledě vyhovět. Musím říct, že jsme odvedli dobrou práci," pochválil Mueller spoluhráče z první formace Kriegera a Bukartse.

Vítkovičtí přestáli úvodní oslabení, pak Muellerem udeřili ve hře pěti proti třem. „Stalo se nám totéž, co v Litvínově, že jsme byli trestáni jako první. To nechceme. Naštěstí jsme se s tím vyrovnali a v naší početní výhodě dali gól," poukázal trenér Vítkovic Miloš Holaň.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Patrik Koch z Vítkovic (v potyčce) s plzeňským Samuelem Bittenem.

„Ten gól nám pomohl. Mockrát jsme si v přípravě tuhle početní výhodu neměli možnost vyzkoušet. Hráli jsme ji asi jen čtyřikrát, takže spíše improvizujeme a sehráváme se tak trochu za pochodu," pousmál se Mueller.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Peter Mueller z Vítkovic překonává plzeňského brankáře Miroslava Svobodu.

Mueller vyslal na plzeňského brankáře Miroslava Svobodu čtyři střely, dvě skončily za jeho zády. „Je to už dva tři roky v extralize rozdílový hráč. Potvrzoval to v Brně a dnes to znovu ukázal. Ve Vítkovicích k němu dali výborného centra, který mu připravuje šance a dneska jim to dvakrát vyšlo," štvalo plzeňského obránce Lukáše Kaňáka. „Škoda, že jsme si nepomohli v přesilovkách, měli jsme jich dost. Domácí byli efektivnější," dodal Kaňák.

„Jsem rád, že jsme navázali na výhru v Litvínově před výtečnou domácí kulisou dokázali i podruhé vyhrát," radoval se Holaň, jehož výkony elitní formace mohou opravdu těšit. „Ano, jsem spokojen s body i výkony první pětky. Potřebujeme ale, aby se přidali i další," zdůraznil Holaň.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Kodýtek z Plzně a Peter Krieger z Vítkovic.

Také o zbylé dva góly proti Plzni se postarali zahraniční hráči ve službách Vítkovic. Druho vstřelil tečující slovenský obránce Patrik Koch, vítěznou pak švédský útočník Tobias Linbderg. „Dvakrát jsme vyhráli, ale je teprve začátek sezony, nic nepodceňujeme ani nepřeceňujeme. Máme teď před sebou těžký trip (v Hradci Králové, Třinci a na Spartě), na ten se teď musíme soustředit," dodal.

Reklama

Související témata: