Hlavní obsah

Rachůnkovi schválil přestup z Varů do Komety kamarád Flek. S trenérem Modrým si tyká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po devíti sezonách mění v hokejové extralize dres. Třiatřicetiletý útočník Tomáš Rachůnek odchází z Karlových Varů, jeho novým působištěm bude brněnská Kometa. Odchovanec Zlína si pochvaluje, že bude po dlouhé době mnohem blíž rodnému městu.

Foto: HC Kometa Brno

Útočník Tomáš Rachůnek bude v nadcházejícím extraligovém ročníku oblékat dres Komety.

Článek

Jak došlo k vašemu přesunu ze západních Čech do Brna?

Ve Varech se rozhodli, že po sezoně obmění skoro celý tým. Bylo mi naznačeno, že mně vedení nebude bránit v odchodu, pokud si najdu jiné adekvátní angažmá. Mezi několika možnostmi byla i nabídka od Komety, kterou jsem velice rád akceptoval.

Čím konkrétně vás zaujala?

Kometa má kvalitní tým s vysokými ambicemi a výbornými fanoušky. Jde o zavedený a stabilizovaný klub. Brno je navíc krásné město. A příjemným bonusem je, že to mám blízko do Zlína, odkud pocházím. S rodinou jsme to pochopitelně přivítali. Takže se na nové angažmá strašně těším.

Radil jste se před podpisem smlouvy s Jakubem Flekem, který přestoupil z Energie do Komety před dvěma roky?

Ano. S Kubou jsme přátelé, ve Varech jsme spolu hrávali. Přestup do Brna mi schválil. Věřím, že jsem se rozhodl dobře. Udělám všechno pro to, abych byl pro Kometu posilou.

Karlovy Vary končily většinou v play off hned v předkole. Přišel jste do Brna i kvůli tomu, abyste měl delší sezonu?

Bylo by samozřejmě skvělé, kdyby tomu tak bylo. Já ale nemám rád nějaká velkohubá prohlášení. Takže teď myslím hlavně na to, abychom co nejlíp odmakali letní přípravu a pak skromně vstoupili do nového extraligového ročníku. Pochopitelně ale věřím, že budeme podávat takové výkony, aby byli fanoušci Komety spokojení a nadcházející sezona byla pro nás úspěšná.

Jaké jsou vaše první dojmy z nového prostředí?

Jen pozitivní. Většinu kluků v Kometě dobře znám. Cítím se tady fajn.

Ke komu máte nejblíž?

Asi ke Zdeňkovi Okálovi. Chodili jsme spolu ve Zlíně na základku a už od té doby jsme velcí kamarádi.

To, jak se brněnské mužstvo postupně tvoří, vás naplňuje optimismem?

Docela ano. Do útoku přišli mimo jiné zkušení borci Hynek Zohorna či Robert Říčka a do obrany se vracejí Michal Gulaši a Tomáš Bartejs. Jsem přesvědčený, že budeme mít kvalitní tým.

S hlavním koučem Komety Jaroslavem Modrým se znáte dobře?

Ano. Byli jsme před lety spoluhráči v Plzni. Já v extralize začínal, on už pomalu s kariérou končil. Pamatuju si, že jsme dokonce seděli v kabině vedle sebe.

Takže si tykáte?

Jasně. Doufám, že se na tom nic nezmění. Ale uvidíme (úsměv). Každopádně je to poprvé, co budu hrát pod trenérem, který je mým bývalým parťákem.

V Brně se vyznáte?

S manželkou jsme sem v létě mimo sezonu často jezdili. Myslím, že se tady docela dobře orientuju.

Hledáte si v Brně byt, nebo hodláte denně ze Zlína dojíždět?

Počítám s tím, že budeme v Brně bydlet. Zlín není daleko, ale chci se stoprocentně soustředit na hokej, což by neustálé dojíždění mohlo narušovat.

Sledujete stále zlínské Berany, jimž už podruhé po pádu do první ligy nevyšel návrat mezi elitu?

Určitě. Mám ke Zlínu pořád silný vztah, byť v tamním klubu se za poslední roky událo mnoho změn. Přišlo hodně nových hráčů i lidí do managementu. V minulosti jsem nastupoval také za Vsetín, takže letošní i loňské finále první ligy mě hodně zajímaly. Tato derby jsou pokaždé velkým hokejovým svátkem.

Za současných podmínek není asi návrat Zlína či Vsetína do extraligy příliš reálný, že?

To, jak je baráž o nejvyšší soutěž nyní nastavená, není vůbec pro prvoligového premianta přívětivé. Ale třeba dojde v tomto směru ke změnám.