Hlavní obsah

Budějovice - Pardubice 3:7Radil se blýskl hattrickem, Pardubice počtvrté v sezoně porazily Motor

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Valský 1 : 0
11. Vondráček 1 : 1
12. Štetka 1 : 2
25. Radil 1 : 3
26. Hanzl 2 : 3
46. Gulaš 3 : 3
51. Sedlák 3 : 4
57. Radil 3 : 5
59. Radil 3 : 6
59. Musil 3 : 7
Záznam online reportáže

Hokejisté vedoucích Pardubic deklasovali v 46. kole extraligy České Budějovice 7:3 a i počtvrté v sezoně tak Motor porazili. Hattrickem se na výhře Dynama podílel Lukáš Radil. Jihočeši, kteří prohráli počtvrté za sebou, ještě v polovině třetí třetiny drželi nerozhodný výsledek. V posledních deseti minutách ale čtyřikrát inkasovali.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Lukáš Radil z Pardubic dává šestý gól svého týmu do prázdné brány.

Článek

V úvodu si domácí vynutili faul Poulíčka, jenže brzy se připravili o výhodu, když fauloval také Pech po předchozí chybě Doležala. Při hře čtyři na čtyři byli hosté nedůslední v rozehrávce z obranného pásma, kterou vystihl Valský a sólo zakončil kličkou do bekhendu, na kterou gólman Will nedosáhl.

Pěknou střelou se poté připomněl budějovický kapitán Gulaš a velkou šanci pardubického týmu zmařil Hrachovina, jenž chladnokrevně zasáhl proti zakončení Zohorny po přečíslení dva na jednoho.

Budějovický brankář ale nepředvedl úplně čisté zákroky při rychlém a poněkud laciném obratu Východočechů. Při vyrovnání nešťastně pomohl kotouči v cestě za brankovou čáru a proti střele Štetky z levého kruhu nevykryl nejlépe prostor za svými zády.

Na začátku druhé části mohl vyrovnat Štencel, jenž rovnou z trestné lavice sprintoval k soupeřově brance, položil si Willa, ale mířil vysoko na branku. Při následném trestu Ciencialy chyboval v útočném pásmu Doležal, hosté ujeli ve dvou proti jedinému obránci a Radil navýšil skóre.

Následující vyloučení obránce Vály už pardubičtí hokejisté neubránili. Střelou švihem z pravého kruhu snížil Hanzl. Několik minut se potom střídaly šance na obou stranách. Neúspěšný byl pokus Doležala a také jízda tři na jednoho, při níž domácím chyběla rychlost a nechali se dostihnout bránícími hráči. Před budějovickou brankou se neprosadili Cienciala s Hykou, neujala se ani Radilova teč po nápřahu Koláře od modré čáry. Před druhou sirénou ještě Pech opakovaně zkoušel pozornost Willa, který dokázal zastavit i sólový pokus Valského.

Při nástupu do třetí třetiny si výhodnou pozici vypracoval Sedlák, ale zlomil hůl. Ve 46. minutě se protáhl Pech po pravé straně podél mantinelu a zpoza pardubické branky našel Gulaše, který zblízka prostřelil Willa a vyrovnal.

Východočeši byli ale aktivnější a znovu si vzali vedení po střele Čerešňáka od modré čáry, kterou tečoval Sedlák. Vyrovnat nedokázal Vondrka, kterého vyslal žabkou do sóla Valský. Willa neprostřelil ani Štencel. Nakonec udeřilo Dynamo. Hrachovinu překonal Radil, který vzápětí umístil kotouč do prázdné branky a završil hattrick. Zmar Jihočechů završil sedmým gólem Musil.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Motor České Budějovice - HC Dynamo Pardubice 3:7 (1:2, 1:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 4. Valský, 26. M. Hanzl (Pech, Percy), 46. Gulaš (Pech) - 11. Vondráček (A. Musil), 12. Štetka (Košťálek, Hyka), 25. Radil (T. Zohorna), 51. Sedlák (Čerešňák, Hyka), 57. Radil (Vála, R. Kousal), 59. Radil (T. Zohorna, T. Dvořák), 59. A. Musil (Vála, Poulíček). Rozhodčí: Hribik, Šindel - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 5571
České Budějovice: Hrachovina - Vráblík, Štencel, Percy, Bindulis, Kachyňa, Hovorka - Gulaš, Pech, Čachotský - Valský, M. Hanzl, Vondrka - Doležal, Toman, Dzierkals - Tomeček, F. Přikryl, Strnad. Trenér: Čermák.
Pardubice: Will - Čerešňák, Vála, Košťálek, T. Dvořák, Bučko, J. Kolář - Hyka, Sedlák, Cienciala - Radil, T. Zohorna, Štetka - T. Zeman, Poulíček, R. Kousal - Vondráček, A. Musil, Herčík. Trenér: Rulík.

Reklama

Související témata: