Hlavní obsah

Vítkovice - Olomouc 3:1Vítkovice po čtyřech domácích porážkách zabraly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
24. Krieger 1 : 0
34. Mareš 1 : 1
38. Mueller 2 : 1
47. Fridrich 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic po čtyřech domácích porážkách nedopustili další neúspěch a ve 46. kole extraligy na vlastním ledě zdolali Olomouc 3:1. Rozdílový gól vstřelil v 38. minutě v přesilové hře Peter Mueller. Vítkovičtí se tak udrželi na druhém místě tabulky před Spartou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Vítkovic se radují z druhého gólu proti Olomouci. Druhý zprava je autor branky Peter Randy Mueller.

Článek

Přestože Vítkovice byly v první části aktivnější, vyložených šancí bylo naprosté minimum. Do největšího ohrožení vystavil vlastního gólmana olomoucký bek Řezníček, jehož riskantní rozehrávku středem zachytil Jarůšek, ale Konráda ve 12. minutě nepřekonal.

Ve druhé části už Vítkovice udeřily. Hosté si ve 24. minutě špatně rozebrali hráče, úplně zapomenutý Krieger dostal puk mezi kruhy a švihem pokořil Konráda. Vzápětí se domácím rýsovala pětiminutová přesilovka po zákroku Rašnera na Kriegera, ale po chvíli ji pokazil faulem vítkovický Kalus.

Hanáci hlavně bránili a trpělivě vyhlíželi svoji šanci. Ta přišla ve 34. minutě a Mareš po závaru před Stezkou vyrovnal. Ale ještě v závěru druhé třetiny si Ostravané vzali vedení zpátky. Zkrácenou přesilovku velmi rychle zužitkoval Mueller, který dělovkou od modré čáry zamířil k tyčce Konrádovy branky.

Třetí třetinu zahájili díky přesilovce lépe Olomoučtí, ale gólově se neprosadili, a ve 47. minutě naopak pykali za další nepřesnost v rozehrávce, kterou po souhře s Krenželokem potrestal pohotovým volejem Fridrich.

Kohouti měli v závěrečné desetiminutovce dostatek možností zápas zdramatizovat kontaktní brankou. Jenže proti Škůrkovi se vyznamenal Stezka a Plášek v 56. minutě trefil zblízka tyčku. Účinkem se minul i tlak v přesilové hře, která se následně proměnila i na hru pět na tři zesílenou o odolání gólmana. Vítkovice soupeřův tlak ustály.

46. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Ridera - HC Olomouc 3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Krieger (Raskob, Roberts Bukarts), 38. Mueller (Roberts Bukarts), 47. Fridrich (L. Krenželok) - 34. Mareš (Bambula, Nahodil). Rozhodčí: Ondráček, Stano (SR) - Rožánek, Synek. Vyloučení: 7:3, navíc Rašner (Olomouc) 5 minut a do konce utkání. Využití: 1:0. Diváci: 5157.
Vítkovice: Stezka - Grman, Mikuš, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, Prčík - Mueller, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, L. Krenželok, Jarůšek - Kalus, Lindberg, Kotala - Fridrich, Chlán, Dej. Trenér: Holaň.
Olomouc: Konrád - Dujsík, Rašner, Škůrek, Mareš, Rutar, Řezníček, T. Černý - Bambula, Nahodil, J. Káňa - Navrátil, J. Knotek, Plášek - Kučera, Strapáč, Anděl - P. Musil, Kusko, Klimek. Trenér: Tomajko.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín