Hlavní obsah

Rána a bylo hotovo. Plzeňský buldok zboural plexi

Olomouc/Praha

Zápasy play off, to je jeho rybník, tam se dostává do varu. Soupeři to vědí, znají ho. Plzeňský hokejista Ryan Hollweg nyní žije čtvrtfinálovou sérií s Olomoucí. Američan si připsal v pondělí gól a také se postaral o jednu vynucenou pauzu. Olomoucký Petr Strapáč se do něj opřel a zarostlý buldok kompletně zboural plexisklo.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Plzeňský zlý muž Ryan Hollweg.

Článek
Fotogalerie

„Bylo to takové celé nevinné. Odehrál puk, chtěl jsem ho dohrát. Asi bylo plexi trochu načaté, tak jsme se trochu prolítli. Možná nám to pomohlo, protože Plzeň na nás zase nastoupila," ohodnotil málo vídaný okamžik Strapáč.

Práce se ujala úklidová četa. Vynucená pauza trvala téměř čtvrt hodiny. Hráči si oddychli a hrálo se dále.  „Nebudu na to nějak vzpomínat, radši bych vyhrál. V kabině nic nebylo, jen jakože dobrý tělo," byl v klidu osmadvacetiletý útočník. Plzeň vyhrála 4:3 a ujala se vedení 2:1 v sérii. Hollweg odehrál jen necelých osm minut, přesto o něm soupeři ví.

„Potkal jsem se s ním jenom jednou, je pravda, že někdy ruce vytrčuje, ale nepřijde mi, že by to byly zákeřné zákroky. Vím, že když je na ledě, tak si mám dát trochu pozor, abych nedostal nějakou švestku," dodal Strapáč, který odehrál více než devatenáct minut.

Série pokračuje dnes čtvrtým utkáním v Olomouci.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice