Hlavní obsah

Repríza loňského vyhroceného semifinále i Litvínov s Plzní. Kdo na sebe narazí v předkole

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Zapomeňte na základní část, teď přichází ta nejdůležitější fáze sezony. Už ve středu 6. března se rozehraje předkolo play off, do kterého zasáhnou kluby na 5. až 12. místě tabulky. Vítězové postoupí do čtvrtfinále, které mají jisté už čtyři nejlepší (Pardubice, Sparta, Třinec, Kometa). Předkolo se hraje na tři vítězství. 15. března pak startuje čtvrtfinále, které se stejně jako další série hraje už na čtyři výhry. Mistr bude znám nejpozději 28. dubna.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice - Hradec Králové, nájezdy (52. kolo)Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

A jaké dvojice předkolo nabídne:

Litvínov – Plzeň

České Budějovice – Karlovy Vary

Liberec – Olomouc

Hradec Králové – Vítkovice

Foto: Sport.cz

Dvojice pro předkolo play off hokejové extraligy.

Program předkola play off

Středa 6. března:

17:30 České Budějovice - Karlovy Vary, Litvínov - Plzeň, 18:00 Hradec Králové - Vítkovice (vše O2TV), 19:00 Liberec - Olomouc (ČT Sport)

Čtvrtek 7. března:

17:00 České Budějovice - Karlovy Vary (ČT Sport), 17:30 Litvínov - Plzeň, 18:00 Hradec Králové - Vítkovice, Liberec - Olomouc (vše O2TV)

Sobota 9. března:

15:00 Vítkovice - Hradec Králové (ČT Sport), 15:30 Karlovy Vary - České Budějovice, 16:30 Plzeň - Litvínov, 17:00 Olomouc - Liberec (vše O2TV)

Neděle 10. března - případné 4. zápasy:

15:00 Plzeň - Litvínov, 15:30 Karlovy Vary - České Budějovice, 16:00 Vítkovice - Hradec Králové, 17:00 Olomouc - Liberec (vše O2TV)

Úterý 12. března - případné 5. zápasy:

17:00 České Budějovice - Karlovy Vary, 17:30 Litvínov - Plzeň, 18:00 Hradec Králové - Vítkovice, Liberec - Olomouc (vše O2TV)

Dvojice Vítkovice – Hradec Králové byla jistá už před závěrečným kolem, nedělní vzájemný střet „pouze“ rozhodoval (1:2sn) o tom, kdo sérii započne v domácím prostředí. A třaskavost střetu ještě umocňuje vzpomínka na loňské semifinále, jemuž vládla dlouhá prodloužení. Úspěšnější nakonec byl hradecký Mountfield, jenž postoupil do finále, ovšem později tři jeho hráči neprošli dopingovou kontrolou, která se uskutečnila právě po jednom ze semifinále.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Vítkovice – Hradec Králové 1:1 (48. Jergl)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Když si pak někdo vezme medaili za toto, je to pro mě výsměch,“ říkal před sezonou vítkovický Dominik Lakatoš.

O dalších soubojích se rozhodlo až po penaltovém rozstřelu v Olomouci, ve kterém získal bod navíc Litvínov. Ten tak z pátého místa půjde na 12. Plzeň. Favoritem je i českobudějovický Motor proti Karlovým Varům, které si předkolo uhrály teprve v pátek.

Začíná se už ve středu a čtvrtek na půdě lépe postaveného týmu, pokračuje se o víkendu 9. a 10. března, případný pátý mač je na programu v úterý 12. března.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články