Hlavní obsah

Plzeň - Vítkovice 4:3 PPRisk Indiánům v prodloužení vyšel, rozhodl Zámorský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Lang 1 : 0
20. Kaňák 2 : 0
36. Fridrich 2 : 1
38. Raskob 2 : 2
50. Malát 3 : 2
53. Gewiese 3 : 3
63. Zámorský 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Plzně porazili v 15. kole extraligy Vítkovice 4:3 po prodloužení a popáté v řadě bodovali. Domácí sice v první třetině získali dvoubrankový náskok, ale hosté dvěma góly během prostřední části vyrovnali a dokázali odpovědět i na vedoucí branku Indiánů ve třetí třetině. Vyrovnaný souboj rozhodl až v prodloužení při risku s hrou bez gólmana obránce Petr Zámorský.

Foto: Milan Podpera/HC Škoda Plzeň

Petr Zámorský v tréninku na plzeňském ledě.

Článek

Hosté, kteří postrádali Muellera, Mikuše a Lukáše Krenželoka, vstoupili do utkání smolně. Bekhendovou šanci Chlána totiž stačil gólman Pavlát vyrazit a vzápětí na druhé straně nepřesnou střelu Houdka od modré čáry odraženou od zadního hrazení pohodlně zasunul do odkryté branky Lang.

Vítkovičtí se obtížně prosazovali přes důraznou defenzívu Indiánů, kteří díky Pavlátovi přežili bez úhony pokus Marosze i následné oslabení.Vyznamenal se i jeho protějšek Stezka proti Kodýtkově ráně švihem z mezikruží. V 18. minutě po ideální přihrávce Zámorského sice selhal v gólové pozici Blomstrand, ale osm sekund před první sirénou právě po přihrávce trápícího se švédského útočníka zvýšil při přesilovce na 2:0 Kaňák.

V úvodu prostřední části promarnili hosté 83 sekund přesilové hry čtyři na tři a naopak ve 25. minutě je jen pohotový zásah Stezky proti ráně Blomstranda uchránil od další pohromy. Z protiútoku neproměnil samostatný únik Fridrich a domácí přečkali i další oslabení. Střelecky aktivnější Vítkovice udeřily až ve 36. minutě, kdy se pohotově prosadil z dorážky Fridrich. O necelé dvě minuty později navíc po křížné přihrávce Deje vypálil Raskob přesně do levého horního rohu a vyrovnal na 2:2.

Na začátku závěrečné dvacetiminutovky nezužitkovali domácí početní výhodu a po jejím skončení Stezka skvěle zlikvidoval příležitost na brankovišti nekrytého Maláta. Za chvíli svůj tým znovu podržel během vyloučení Kocha. Další nedisciplinovanost se již hostům vymstila a v 50. minutě při vyloučení Krejsy sražený pokus Mertla poslal trefou ze vzduchu do sítě Malát.

Záhy mohl odpovědět Bukarts, jenže proti jeho střele bez přípravy se stačil přesunout Pavlát. Na druhé straně Stezka zlikvidoval šanci Langa a v 53. minutě bombou z levého kruhu vyrovnal na 3:3 sváteční střelec Gewiese. Oba týmy následně opatrnou hrou dovedly zápas do prodloužení.

Hned v jeho úvodu nepřekonal Kodýtek zblízka Stezku. V 63. minutě však domácí trenéři odvolali gólmana a při hře ve čtyřech proti třem skóroval ranou bez přípravy Zámorský. Vítkovičtí tak ztratili v nastavení druhý zápas za sebou.

15. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Vítkovice Ridera 4:3 v prodl. (2:0, 0:2, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 2. M. Lang (Houdek), 20. Kaňák (Blomstrand, Malát), 50. Malát (Mertl, Kaňák), 63. Zámorský (Kodýtek) - 36. Fridrich (Lakatoš, J. Stehlík), 38. Raskob (Dej, Lindberg), 53. Gewiese (Krieger, Roberts Bukarts). Rozhodčí: Hribik, Jiří Ondráček II - Malý, Gerát. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 4358.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Baránek, Vitaloš, Kvasnička, Kaňák, Houdek - Hrabík, Kodýtek, Schleiss - Rekonen, Mertl, A. Dvořák - M. Lang, Malát, Blomstrand - Bitten, Soukup, F. Suchý. Trenér: Kořínek.
Vítkovice: Stezka - Grman, D. Krenželok, Raskob, Koch, L. Kovář, Gewiese, J. Stehlík - Šlahař, Krieger, Roberts Bukarts - Lakatoš, Chlán, Fridrich - Kalus, Lindberg, Dej - Krejsa, Marosz, Lednický. Trenér: Holaň.

Reklama

  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín