Hlavní obsah

Roman si vyčítá zahozenou tutovku. V Boleslavi nás fanoušci poženou, spoléhá na domácí prostředí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přihrál Bičevskisovi na kontaktní gól a devět vteřin před koncem zápasu byl blízko vyrovnání na 2:2. Jenže útočník mladoboleslavských hokejistů Ondřej Roman brankáře Komety Dominika Furcha ve stoprocentní šanci nepřekonal a jeho tým prohrál v Brně i druhé utkání předkola extraligového play off. V sobotu bude ve své hale odvracet konec sezony.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ložená šance Boleslavi v závěru utkání na ledě Komety, lapačka brankáře Dominika Furcha ale byla na místě.

Článek

„Vyčítám si, že jsem v závěru nevyrovnal. Chtěl jsem vypálit co nejrychleji, ale Furch mně to chytl. Určitě je pro nás překážkou, ale mám trochu pocit, že jsme překážkou hlavně sami sobě," vadily Romanovi hlavně nepovedené přesilovky. „Ty musíme vylepšit. Doma budeme před našimi fanoušky určitě sebevědomější. Naši příznivci nás poženou dopředu. Rozhodně ještě nic nevzdáváme," tvrdil.

Trochu žehral na to, že se více než čtyři minuty ze zbytku prostřední dvacetiminutovky dohrávaly kvůli zranění jednoho z hlavních rozhodčích Sýkory až po druhé pauze. „Uškodilo nám to. Vždyť jsme byli v tlaku," připomněl Roman.

Podle boleslavského trenéra Jiřího Kalouse došlo ze strany kapitána Jana Stránského při komunikaci s druhým hlavním rozhodčím Šírem k nepochopení. „Sudí mluvil o úpravě ledu. My jsme mysleli, že půjde jen o odstranění krve. Nikoli že přijde předčasně řádná osmnáctiminutová přestávka," tvrdil.

Uvědomuje si, že se jeho mužstvo octlo po druhém nezdaru u soupeře ve složité situaci. „My můžeme jen litovat zahozených střeleckých příležitostí. A doplatili jsme na špatný začátek. Hned zkraje zápasu jsme se dopustili chyby a museli faulovat. Kometa nám opět ukázala, že v početní převaze hrát umí. Vzápětí jsme prohrávali 0:2. Přesto jsme si nakonec mohli vynutit aspoň prodloužení. Nepovedlo se, ale doma před našimi diváky ještě zabojujeme. Věřím, že se můžeme v úterý do Brna vrátit k pátému utkání," neskládá Kalous dopředu zbraně.

Nebere vážně výroky brněnského kolegy Patrika Martince, který označuje svůj tým za outsidera a Boleslav za favorita. „To je jen taková mediální přestřelka. Patrik patří u nás k nejzkušenějším koučům. Ví, jak to uchopit, proto vypouští takové vzkazy. My jsme ale skončili v základní části extraligy až za Kometou a v jejím závěru se nám moc nedařilo, takže je to asi trochu jinak. Každopádně však uděláme maximum, abychom sérii ještě pořádně zdramatizovali," má Kalous jasno.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice