Hlavní obsah

Rozhodit Sedláka? Máme pro finále jiné plány, hlásí Nestrašil a chce ještě lepší Třinec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už ve čtvrtfinále s Motorem museli přes maximálních možných sedm zápasů. V semifinále se Spartou to samé, navíc k poslednímu duelu připočtěte i čtyři prodloužení. Logicky se proto vznášely obavy, jestli na hokejisty Třince nedolehne ve finále proti Dynamu únava. Alespoň v prvním zápase po ní na mistrech nebyly ani památky. „Trošku jsme doufali, že si Pardubice budou myslet, že jsme unavení,“ usmál se po výhře 2:1 útočník Ocelářů Andrej Nestrašil.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Finále play off: 1. zápas Pardubice - Třinec1/13

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pokud ano, tak tenhle plán vám vyšel…

Nevím, jestli jsme je zaskočili, nebo ne. Ale dali jsme první gól, ten nás uklidnil a od toho jsme se odrazili.

Dva dny pauzy od postupu do finále přes Spartu tedy na dobití baterek stačily?

V sobotu to bylo naprosto neuvěřitelné. Když jsme dali gól v prodloužení, energii jsme měli tak na dvě vteřiny slavení. Další dva dny byly o tom co nejvíce spát a dobře se najíst. A do Pardubic jsme jeli vlakem, což je pohodlnější. Jsme na konci sezony, zbývá maximálně šest zápasů. Spoustu věcí si celý rok odříkáme kvůli těmhle situacím, aby když nastanou, jsme to měli v hlavě srovnané a dokázali je ustát.

Sobotní návrat z Prahy do Třince tedy moc bujarý nebyl?

My byli rádi, že jsme rádi. Jen jsme doplňovali tekutiny. Já osobně jen ležel a ani nedokázal spát. Bylo to tak vypjaté a já byl tak vyčerpaný, že jsem spal až doma. Snažil jsem se dát jen nohy nahoru a co nejvíc odpočívat. Ale ten sedmý zápas a postup, to byl skvělý zážitek. Nejen pro nás, ale pro všechny lidi, co tam byli. I pro naše rodiny a blízké. Nic ale není u konce.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Třinec 0:2 (29. Kurovský)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Což jste potvrdili i v úterním prvním finále…

Jedna výhra nic neznamená. Ve středu chceme hrát ještě líp.

Zaskočily vás něčím Pardubice?

Soustředili jsme se spíš na sebe, on totiž nebyl moc čas soupeře sledovat na videu. Po semifinále to byla strašná rychlovka, od prodloužení na Spartě jsem byl poprvé na ledě až v úterý ráno v Pardubicích při rozbruslení. S jednotlivými týmy jsme ale v základní části hráli čtyřikrát, takže víme, co od sebe navzájem čekat.

Zdálo se, že v druhé půlce prostřední třetiny vás Pardubice po snížení na 1:2 mačkají jako citron. Nebyli jste v této fázi hry až příliš pasivní?

Nemyslím si, že pasivní. Ale dělali jsme hodně chyb, což vyústilo v jejich přesilovku, v níž dali gól. Ztráceli jsme puky kolem útočné modré a ve středním pásmu. To jim trošku nalilo krve do žil a je to jedna z věcí, na které musíme další zápas vyvarovat.

I přesto jste těsný náskok udrželi až do konce. Hodně vám pomohla pardubická nedisciplinovanost v závěru, kdy se kvůli faulům domácí nemohli dostat do tlaku?

Tohle nám hodně pomohlo, to je jasné. Vedení 2:1 nikdy není úplně ideální, nemusíme si nic nalhávat. Hrát pak osm minut z posledních dvanácti přesilovku, bylo pro nás velkým plusem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Pardubice–Třinec, fauly PardubicVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Největší hvězda Dynama Lukáš Sedlák se během utkání několikrát hodně čertil. Je vaším záměrem snažit se ho rozhodit?

Upřímně? My na tohle nehrajeme. Chodíme na led a je nám jedno, kdo tam je. Není to tak, že bychom si říkali, že se mu musíme dostat pod kůži. Máme pro sérii jiné plány a těch se držíme. Samozřejmě, když je skrumáž před bránou, beci tam musí, protože je to jejich práce. Kácu (brankáře Kacetla) si musíme uhlídat. Ale nic navíc tam nebylo.

Nicméně vám asi moc nebude vadit, pokud se Sedlák nebude moct soustředit jen na hru samotnou, že?

Záleží hráč od hráče, jak mu emoce pomáhají. Někoho to vykolejí, někomu pomůže. Já ho neznám, abych věděl, co je pro něj lepší. Jsou to věci, které jdou mimo nás. Soustředíme se na to, co děláme my. Chceme být v klidu a hrát.

Reklama