Hlavní obsah

Brno - Hradec Králové 1:2Rozjetá Kometa zhasla, nebodovala po sedmi utkáních

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Perret 0 : 1
24. Klepiš 1 : 1
28. Smoleňák 1 : 2
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Komety Brno prohráli v nedělním utkání 36. kola Tipsport extraligy s Mountfieldem Hradec Králové 1:2. Kometa nebodovala po sedmi utkáních, s Hradcem prohrála i druhý vzájemný zápas v sezoně.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Jakub Klepiš byl jediným střelcem Komety v duelu s Hradcem Králové.

Článek
Fotogalerie

Svižnou první třetinu načala už po 18 vteřinách nebezpečná střela Kevina Klímy, kterou ale zlikvidoval Vejmelka. Brněnský gólman se blýskl i při střele Růžičky, což signalizovalo, že hosté byli více aktivnější a více se cpali před branku Komety.

Vyplatilo se jim to v 16. minutě, domácí nedokázali vyhodit puk do středního pásma a v závaru před Vejmelkou se nejlépe orientoval francouzský útočník Perret a svým devátým gólem v sezoně otevřel skóre utkání.

Brno mělo největší šanci úvodního dějství ve 13. minutě, ale Plášek trefil jen břevno. K vyrovnání se Kometa dostala ve 24. minutě při své třetí početní výhodě, kombinaci Holíka a Zaťoviče nekompromisně pod břevno uklidil Klepiš a zaznamenal tak svůj pátý gól v sezoně.

Misku vah ve vyrovnaném zápase na svou stranu převážili hosté také v přesilové hře, kdy sražený puk zasunul za bezmocného Vejmelku Smoleňák. Vedoucí gól nastolil mírnou převahu Mountfieldu, který diktoval tempo hry, kontroloval střední pásmo a nepouštěl Brňany do větších střeleckých příležitostí.

Ve třetí třetině pokračoval Hradec v tomto stylu hry, dobře bránil, rychle přecházel do protiútoků a byl důraznější před brankou. Brno se jen těžko dostávalo do přečíslení a Lukešova ohrožení. Hradec zvládl poslední minuty velmi dobře takticky a nepustil Kometu do závěrečného tlaku.

36. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Klepiš (Zaťovič, P. Holík) - 16. Perret (Smoleňák, Čáp), 28. Smoleňák (F. Pavlík, Koukal). Rozhodčí: Hradil, Horák - J. Svoboda, Šimánek. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. Bez diváků.
Brno: Vejmelka - Barinka, F. Král, Freibergs, Mlčák, S. Svozil, Gulaši, Kučeřík - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Klepiš, V. Němec, Valský - L. Horký, Kusko, Plášek - T. Šoustal, F. Dvořák, D. Bondra. Trenér: L. Zábranský st.
Hradec Králové: Š. Lukeš - Blain, Nedomlel, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Gaspar, Čáp - Orsava, Koukal, Kevin Klíma - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Smoleňák, Cingel, Perret - Lev, Morong, Zachar. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: