Hlavní obsah

Růžička Rulíkův telefonát napoprvé zmeškal. Neměl jsem jeho číslo, těším se moc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nečekanou zprávu dostal před středeční dohrávkou 10. kola hokejové extraligy proti Kladnu třinecký útočník Martin Růžička. Zavolal mu trenér Radim Rulík a oznámil mu, že jej vybral pro nadcházející Švédské hokejové hry. Pro 38letého veterána to je návrat do národního týmu po šesti letech. Naposledy si v něm zahrál v únoru 2018 na olympijských hrách v Pchjongčchangu.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. Rytíři Kladno 5:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Byl jsem mile překvapen a hodně se těším,“ hlásil po výhře Třince nad Kladnem 5:0, na které se čerstvý reprezentant podílel bodem za nahrávku na vítěznou trefu Andreje Nestrašila.

Růžička přitom telefonát od trenéra Rulíka málem zmeškal. „Když volal, tak jsem upřímně něco dělal. Tak jsem telefon nezvedl. Pak mi volal agent, že mu Radim volal, jestli bych mu zavolal zpátky. Neměl jsem jeho číslo uložené, tak jsme se spojili a dohodli jsme se,“ popisoval.

10. kolo Třinec - Kladno

Růžička se v aktuální sezoně přetahuje s libereckým Tomášem Filippim o čelo bodování hokejové extraligy. Ani tak ale pozvánku, která jej posledních několik sezon pravidelně míjela, nečekal.

„Občas člověk čeká, že by mohla přijít. Ale neřešil jsem to. Snažil jsem se pracovat a teď jsem byl odměněný. Tak to někdy je. Musíte pořád pracovat a čekat,“ svěřoval se majitel 755 extraligových bodů (348+407) v kariéře.

Na reprezentační přestávku si už tradičně vymyslel jiné plány. „Něco jsem v hlavě měl, ale naštěstí jsem to neměl nějak rezervované, takže jsme nic nemuseli rušit. Pozvánka dlouho nepřišla, takže jsem ji upřímně nečekal ani teď,“ pousmál se.

Je teď blíž k tomu, aby si znovu po devíti letech zahrál na mistrovství světa, které se bude v květnu konat v Praze a v Ostravě? „To je těžká otázka, nedá se na ni teď odpovědět. Je to ještě daleko. Česko má spoustu skvělých hráčů,“ řekl Růžička, jenž nepojede na sraz z Třince sám. I třetí reprezentační akci absolvuje Daniel Voženílek.

„Hraje výborně. Hned, jak minulou sezonu přišel, tak skvěle zapadl. Tým mu pomáhá, učí se, hodně na sobě pracuje. Jsem za něj já i všichni v kabině rádi. Odvádí pro nás skvělou práci a je odměněný tím, že to vidí i trenér reprezentace.“

Reklama