Hlavní obsah

Kladno - Třinec 1:2Rytíři trápili obhájce titulu, na body však nedosáhli

MinutaMin. Tým Hráč Akce
27. Roman 0 : 1
34. Kovařčík 0 : 2
42. Zikmund 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince zvítězili v předehrávaném utkání 52. kola extraligy v Chomutově nad domácím Kladnem 2:1 a upevnili si tak vedení v soutěži. Průběžné tabulce vévodí s náskokem osmi bodů na východočeské rivaly Hradec Králové a Pardubice. Na první gól se čekalo do 27. minuty, kdy otevřel skóre Miloš Roman. Ještě ve druhé třetině zvýšil Ondřej Kovařčík, za domácí už jen snížil Ladislav Zikmund.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kladno hostilo v chomutovském azylu Třinec

Článek

V domácí sestavě se poprvé představila čerstvá posila, kterou se stal v pondělí ruský obránce Zachar Arzamascev, nadále však chyběl hrající majitel Jaromír Jágr. Úvodní dějství nabídlo hodně dietní menu, o čemž nejlépe vypovídá velmi nízký poměr střel na branku, který vyzněl 3:2 pro Kladno. Šlo ale veskrze o pokusy z uctivé vzdálenosti, s nimiž si gólmani Bow a Kacetl bez větších potíží poradili. Změnu stavu nepřinesly ani přesilovky.

Jednu z nich si přenesli domácí takřka celou do druhého dějství, ale Kacetla nijak výrazněji neohrozili. Podobně si vedli vzápětí i Oceláři, kteří však alespoň jednou zahrozili dobře mířeným pokusem Daňa. Již v plném počtu se proháčkoval do koncovky domácí bek Baránek, jenže mířil vedle. Jen o chvilku později se však dobře zorientoval před kladenskou brankou Roman a otevřel skóre pohotovou dorážkou.

V polovině zápasu hráli Rytíři další početní výhodu, jenže ihned po vhazování v útočném pásmu propadli a musel je zachránit Bow, když zlikvidoval Hrňovo sólo. Ve 34. minutě neuspěl v obrovské šanci při zakončení zblízka Chmielewski, sám ale vzápětí zjednal nápravu, když našel ideálně Ondřeje Kovařčíka, jemuž stačilo nastavit hůl - 0:2. Vzápětí mohl snížit Filip, avšak tváří v tvář proti Kacetlovi neuspěl.

Kladenští ožili zkraje třetí části, když po 68 sekundách tečoval Ticháčkův pokus od modré čáry Zikmund. Úspěšný střelec mohl ve 44. minutě dokonce vyrovnat, chyběla mu však porce štěstí a zazvonil jen na brankovou konstrukci. Stejně dopadl na druhé straně při přesilovce Marinčin. Kýžené vyrovnání už pak nepřinesla Rytířům ani hra bez gólmana.

Předehrávka 52. kola hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Oceláři Třinec 1:2 (0:0, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 42. Zikmund (Ticháček, Pytlík) - 27. Miloš Roman (Dravecký, Hrehorčák), 34. O. Kovařčík (Chmielewski, M. Kovařčík). Rozhodčí: Kika, Hejduk - Gerát, Rampír. Vyloučení: 4:4. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, J. Suchánek, Baránek, Arzamascev - Kubík, Plekanec, Hlava - Pytlík, Zikmund, Melka - M. Beran, M. Filip, M. Indrák - Babka, Kuťák, M. Kadlec. Trenér: D. Čermák.
Třinec: Kacetl - Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, Jaroměřský - Martin Růžička, P. Vrána, Daňo - O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil - Hrňa, Marcinko, Chmielewski - Dravecký, Miloš Roman, Hrehorčák - Kofroň. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: