Hlavní obsah

Drsná bitka po Řepíkově sekyře. Ujel se schovat, srabárna, řekl Voženílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Extraligoví šampioni z Třince poprvé v sezoně porazili Spartu, ve čtvrtém utkání semifinále extraligy zvítězili 4:1 a snížili stav série na 1:3. Duel v Třinci, do kterého se vrátil po jednozápasovém trestu útočník Ocelářů Daniel Voženílek, měl grády a vyvrcholil hromadnou bitkou. Tu rozpoutala nevybíravá sekera Michala Řepíka na Patrika Hrehorčáka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, vyhrocený závěr po gólu Ocelářů do prázdné brankyVideo: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

Semifinále play off: 4. zápas Třinec - Sparta

Slovenský útočník se na konci 58. minuty hnal na prázdnou branku pojistit první třinecké vítězství v semifinále, k zemi jej ale poslala sekyra Michala Řepíka, který hokejkou trefil Hrehorčáka někam do oblasti žeber.

Gólovou akci za zraněného Hrehorčáka dokončil střelou do prázdné branky kapitán Petr Vrána, okamžitě poté se do sebe v obranném pásmu Sparty pustili pěstmi Filip Chlapík s Markem Daněm. „Nelíbí se mi, jaký hokej hraje, jak se pořád povaluje. Dneska se povaloval zase. Tak jsme se chytli a dostal,“ připustil Chlapík, že si slovenského útočníka Daňa do pěstní výměny vybral záměrně.

Vzápětí si Tomáš Kundrátek našel za soupeře Michala Kempného, který ze šarvátky vyšel se zkrvavenou tváří, pětiminutový trest za něj proto musel odsedět Vladimír Sobotka. „Takové věci se prostě dějí, uvidíme co bude dál,“ dodal Chlapík. Tvrdý pěstní souboj Kempného s Kundrátkem byl o to pikantnější, že zmiňovaná dvojice odehrála bok po boku v jedné lajně loňské mistrovství světa.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, po potyčce skončil na ledě i čárový rozhodčí Šimánek Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Největší srabárna byla, že Řepík zákeřně sekne našeho hráče a pak se jede schovat na střídačku a jeho spoluhráči se tam musejí bít za něj,“ ušklíbl se Daniel Voženílek. „To mi přijde hodně zvláštní. Kluci ze Sparty jsou dobří, že se ho zastali, když on už seděl na střídačce,“ poukázal třinecký útočník. „To ani nebudu komentovat, protože bych řekl, něco špatného,“ reagoval na Voženílkova slova Chlapík.

Trenéři zákrok Řepíka, jak u Pavla Grosse i Zdeňka Motáka bývá zvykem, rozebírat nechtěli. „Já to ještě neviděl, ale kouknu se,“ prohodil trenér Sparty. „Já jsem to viděl, bez komentáře. Patrik leží na lehátku na ošetřovně, má pravděpodobně problém se žebry, ale nechci to komentovat,“ řekl Moták.

Rozhodčí Antonín Jeřábek a Lukáš Květoň Řepíkovu sekeru po zhlédnutí videa ocenili trestem na pět minut a do konce utkání, zákrokem se proto bude zabývat disciplinární komise. „Příští zápas asi hrát nebude, takže si myslím, že se to do dalšího zápasu nepřenese,“ uvedl Voženílek, který se do sestavy Třince vrátil po jednozápasovém trestu za vražení na hrazení Filipa Chlapíka ve druhém utkání série.

A bylo na něm znát, že chce být vidět. Srážel se s protihráči, provokoval, tlačil se nekompromisně do branky. „Ta stopka mě mrzela, chtěl jsem být aktivní, makal jsem. Byla tam spousta volných puků v brankovišti, ale nedostal jsem se k některým. Chtěl jsem dorazit nějaký gól, což nevyšlo. Ale vyhráli jsme,“ radoval se Voženílek.

Byl i u prvního gólu, kterým Marko Daňo v přesilovce otevřel skóre čtvrtého zápasu. „Včera jsme na to koukali seshora s Kubou Jeřábkem (zraněný obránce Třince). Něco jsem pochytil, něco jsme si k tomu řekli a je super, že nám to tam spadlo. Uvidíme, jak to bude v příštích zápasech,“ naznačuje Voženílek, že v úterý sérii rozhodně Oceláři končit nechtějí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, domácí Daňo neúspěšně útočil na hattrick Video: Tipsport Extraliga / BPA

Reklama