Hlavní obsah

Skóroval i pro Dernera. Upletl jsem si na sebe bič, řekl Flynn o zápasech s Plzní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Plzeň má liberecký šikula Oskar Flynn od loňského března spadeno a znovu svou pifku na Škodu potvrdil. Sedmdesát pět vteřin před koncem základní hrací doby rozhodl parádní ranou o výhře Bílých Tygrů 2:1. Triumf pak věnoval parťákovi Lukáši Dernerovi, jenž ve svém 1000. zápase v extralize kvůli zranění neodehrál ani tři minuty.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: Bílí Tygři Liberec vs. HC Škoda Plzeň 2:1Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

39. kolo: Liberec - Plzeň

Před necelým rokem se Flynn po zápase předkola play off v Plzni při televizním rozhovoru slovně chytil s jedním z pořvávajících fanoušků. „M*dám tady tu Plzeň zku*venou,“ reagoval pak naštvaně. Na západě Čech ho od té doby nemusí, obzvlášť když se mu proti Škodě náramně daří. Od března proti Plzni bodoval v každém zápase.

„Myslím, že zápasy proti Plzni pro mě budou furt speciální, protože jsem si na sebe upletl bič a vždy se musím vybičovat k perfektním výkonům. I když tentokrát to nebylo úplně ono. Ale jsem rád, že to tam takhle padlo a vyhráli jsme,“ řekl čtyřnásobný český reprezentant. V úterý rozhodl vyrovnanou bitvu parádní střelou z mezikruží v předposlední minutě před třetí sirénou po nahrávce Hawryluka.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Plzeň 2:1 (59. Flynn)Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Hra nevypadala úplně ideálně, což se někdy stává. Musíme už ladit formu, aby byla co nejlepší na play off. Zkusíme se ještě dostat do první čtyřky, ale koukáme se zápas od zápasu,“ předeslal před poslední čtvrtinou soutěže Flynn.

Se svými parťáky toužil vyhrát i kvůli Lukáši Dernerovi. Ikona Liberce proti Plzni hrála jubilejní 1000. zápas v extralize, jenže už na začátku osmé minuty po smolné trefě pukem do ruky musel liberecký odchovanec z utkání odstoupit. Zamířil do špitálu na rentgen.

„Snažili jsme se vyhrát i pro něj a jsme vděční, že to takto vyšlo. Tisíc zápasů je neskutečný číslo, klobouk dolů před ním. Je perfektní kluk, kterým mladým předává přesně to, co má,“ říká 24letý druhý nejproduktivnější hráč Bílých Tygrů.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Liberec - Plzeň, Lukáš Derner nastoupil k 1000. zápasu v extralizeVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Už od rána jsme věděli, že půjde o jeho den. V kabině byl usměvavý, těšil se na to moc, všichni jsme tím žili. Škoda, že se zranil. V kabině jsme ho pak ani neviděli, protože byl u doktorů. Jen jsme doufali, aby měl ruku v pohodě a neměl nic zlomený. Co mám informace, je potlučený, ale snad by měl být v pohodě, “ prozradil Flynn.

Po Plzni pro něj i další duel bude hodně speciální. Liberec v pátek hraje derby v Mladé Boleslavi, kde Flynn hokejově vyrůstal a odkud před dvěma lety pod Ještěd přestoupil.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.