Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro Liberec. Kváča zůstává Bílým Tygrem

Hokejový gólman Petr Kváča bude i v příští sezoně hájit branku extraligového Liberce. Vedení Bílých Tygrů uplatnilo na člena kádru reprezentace, která se připravuje na květnové mistrovství světa ve Finsku, opci. Klub o prodloužení spolupráce informoval v tiskové zprávě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Liberce Petr Kváča. Archivní foto

Článek

Čtyřiadvacetiletý Kváča přišel pod Ještěd před dvěma lety z Třince a jako týmová jednička se zařadil mezi klíčové postavy Severočechů.

"Vzhledem k Petrově charakteru a k výkonům, které u nás předváděl, nebylo vůbec pochyb o tom, že na něj opci chceme uplatnit," uvedl sportovní ředitel libereckého klubu Patrik Augusta, jenž působí zároveň i v roli hlavního kouče.

Během této sezony nastoupil Kváča v základní části do 44 zápasů, v průměru inkasoval 2,41 gólu na utkání při úspěšnosti zákroků 91,66 procenta a třikrát udržel čisté konto. V play off měl při 10 startech průměr 2,87 a úspěšnost 91,6.

"Petr si za dvě sezony v Liberci vybudoval jednoznačnou pozici jedničky a vypracoval se mezi nejlepší brankáře v republice. Díky charakteru a přístupu na ledě i mimo něj je velkým vzorem pro naše mladé gólmany. Jsem velmi rád, že naše spolupráce bude pokračovat," řekl trenér libereckých brankářů Martin Láska.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice