Hlavní obsah

Skvělá zpráva pro Třinec! Gulaš se svého nejméně oblíbeného protihráče nezbaví

Už šestého hráče si pro nadcházející ročník hokejové extraligy pojistil Třinec. A jde o hodně zásadní podpis. U Ocelářů bude už čtvrtou sezonu v řadě působit jeden z defenzivních pilířů, sedmadvacetiletý reprezentant David Musil. Délku nového kontraktu klub neuvedl.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Musil během tréninku hokejové reprezentace.

Článek

„Je výborný defenzivní obránce s dobrými parametry, hraje srdcem. O jeho platnosti pro tým vypovídá i vyjádření Milana Gulaše. Když se ho na loňském vyhlášení Hokejisty sezony ptali, proti komu se mu hraje nejhůře, odpověděl, že jednoznačně David Musil. To mluví za vše," řekl pro oficiální stránky Ocelářů jejich sportovní ředitel Jan Peterek.

V kanadském Calgary narozený Musil, syn bývalého vynikajícího reprezentačního obránce Františka Musila a vnuk legendárního útočníka Jaroslava Holíka, do Třince přišel v roce 2017 po osmi letech strávených převážně v nižších zámořských soutěžích. V sezoně 2014/15 si připsal čtyři starty za Edmonton v NHL.

V Třinci získal stříbro a loni i extraligové zlato. Vypracoval se v nepostradatelného obránce Ocelářů a loni si pod trenérem Milošem Říhou zahrál za reprezentaci na světovém šampionátu v Bratislavě.

Foto: Milan Malíček, Právo

David Musil

O pokračování ve slezském celku měl hned jasno. „Vytvořil se tady tým, který chce vyhrávat a má úspěchy. Líbí se mi, jak pracuje celá organizace a jaké máme zázemí. Vyhovuje mi také, že je Třinec menším městem a že je obklopen horami. Mám rád přírodu. Jsem tu celkově velmi spokojený, proto jsem se rozhodl zůstat," uvedl Musil.

Za tři sezony u Ocelářů sehrál 186 zápasů, v nichž sice vstřelil jen čtyři góly, jenže mimořádně ceněný je hlavně díky své fyzické hře a důrazu. Ne náhodou poslední dva roky ovládl klubové statistiky v Radegast indexu i počtu hitů.

„Jsou hráči, kteří mají čuch na góly. Asi ho nemám. Samozřejmě chci pomáhat i v útoku a byl bych rád, kdybych dával více gólů. Možná je to i otázkou sebevědomí, ale na druhou stranu tady nejsem od střílení branek. Pro mě je klíčové, abychom vyhrávali jako tým. To se daří," ví Musil.

Po předčasném ukončení sezony kvůli pandemii koronaviru je Musil už šestým hokejistou, s nímž Třinec prodloužil smlouvu. Před ním se nového kontraktu dočkali i bratři útočníci Ondřej a Michal Kovařčíkovi, brankář Jakub Štěpánek, obránce Milan Doudera a útočník Aron Chmielewski. Až do roku 2027 pak spojil svou budoucnost s klubem trenér Václav Varaďa.

Reklama

Související témata:
  Třinec - České Budějovice dnes 17 : 00
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice