Hlavní obsah

Olomouc - Sparta 0:1Skvělí gólmani a jediný střelec. Pražané berou další výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Tomášek 0 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Sparty vyhráli ve 29. kole extraligy na ledě Olomouce 1:0 a naplno bodovali v devátém z posledních deseti zápasu. Duel rozhodl již v 8. minutě v přesilové hře útočník David Tomášek, čtvrté čisté konto v sezoně udržel brankář Jakub Kovář.minutě Tomášek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hokejisté Olomouce hostili ve 29. kole Tipsport extraligy Spartu

Článek

Po oboustranně opatrném začátku utkání Sparta potrestala vyloučení Olesze a využila hned první přesilovou hru v zápase. Tomášek překonal brankáře Konráda střelou z mezikruží.

Olomouc mohla dvakrát srovnat hned v následujících dvou minutách, ale Nahodil v samostatném úniku Kováře nepřekonal a hostující brankář obstál i v několika dalších skrumážích uvnitř brankoviště.

V úvodu druhé třetiny měl dobrou šanci Horák, zamířil však pouze do hrudi přesouvajícího se Konráda. Vzápětí byly k vidění zajímavé příležitosti na obou stranách hřiště.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Olomouc hostila ve 29. kole Tipsport extraligy Spartu

Nejdříve byli blízko brance dorážející hostující hráči, vzápětí Kovář neodhadl nahozený puk a hostující obránci měli plné ruce práce při odklízení puku z prostoru odkrytého brankoviště.

Své drobné zaváhání Kovář odčinil v přesilové hře Olomouce, kdy si poradil hned s několika nebezpečnými pokusy Hanáků, vyznamenal se zejména při střele Pláška.

Ve třetí třetině se Sparta zaměřila na obrannou hru a Olomouc do mnoha šancí nepouštěla. Hanáci byli stejně jako celý zápas opticky mírně aktivnější, ale všechny jejich snahy ztroskotaly na výborně chytajícím Kovářovi. Sparta se tak po prohře v Litvínově vrátila zpět na vítěznou vlnu.

29. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Sparta Praha 0:1 (0:1, 0:0, 0:0)
Branka a nahrávky: 8. Tomášek (Moravčík, Sobotka). Rozhodčí: Šír, Mrkva - Gebauer, Hlavatý. Vyloučení: 3:6. Využití: 0:1. Diváci: 4798.
Olomouc: Konrád - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Mareš, Řezníček, Švrček, T. Černý - Orsava, J. Knotek, Bambula - P. Musil, Nahodil, Klimek - Navrátil, Kunc, Plášek - Olesz, Strapáč, Kusko. Trenér: Tomajko.
Sparta: Jakub Kovář - M. Jandus, Moravčík, Mikliš, Polášek, Krutil, Němeček - Tomášek, Horák, E. Thorell - Řepík, Sobotka, Forman - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Dvořáček, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.

Reklama

Související témata: