Hlavní obsah

Brno - Hr. Králové 4:0Skvělý Čiliak vychytal střelce Mountfieldu! Horký vládne kanonýrům

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Gulaši 1 : 0
26. Horký 2 : 0
30. Zaťovič 3 : 0
54. Horký 4 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna zvítězili v 6. kole extraligy nad Hradcem Králové 4:0 a podruhé v sezoně naplno bodovali. Dvěma góly se na tom podílel Luboš Horký, který je se sedmi brankami nejlepším střelcem soutěže. Výraznou zásluhu na výhře Komety měl i brankář Marek Čiliak, který zlikvidoval 51 střel soupeře a vychytal první nulu v sezoně. Kometa přerušila sérii dvou porážek na vlastním ledě, Východočechům skončila šňůra čtyř duelů, v nichž Brňany porazili.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva brankář Hradce Králové Jan Růžička, Andrej Kollár z Brna a Jakub Lev.

Článek

Domácí kouč Pešout přeházel složení prvních dvou formací a poprvé do utkání zařadil i finskou posilu Sallinena. K nastolení pohody po sérii nezdarů mohla Kometě pomoct úvodní branka už ve 3. minutě, kdy se od mantinelu šikovnou střelou trefil sváteční střelec Gulaši.

Iniciativu ovšem převzal Hradec, který si vytvořil velký tlak a Brňany výrazně přestřílel. V 8. minutě byl blízko vyrovnání Moravec, jenže zblízka nedal. Hru pak rozkouskovala častá vyloučení, přesto mohla nová brněnská akvizice Sallinen zvýšit po přečíslení, ale Růžička jeho blafák vytěsnil mimo.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Komety se radují z gólu. Zleva Jakub Flek a autor gólu Michal Gulaši.

Brňané na nápor hostí, kteří nedali Čiliakovi vydechnout ani ve druhé třetině, zareagovali skvěle, když po osmi vteřinách využili přesilovku. V ní zaznamenal šestý sezonní gól Horký. Kometa byla pozorná, téměř bezchybná v obraně a také vysoce efektivní v koncovce. V polovině zápasu po vyhraném buly a střele Ščotky tečoval puk kapitán Zaťovič a domácí vedli 3:0.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Ani zkušený Radek Smoleňák z Hradce Králové si nepřišel na brankáře Brna Marka Čiliaka.

Hradecký tlak pokračoval jak na konci druhé, tak na začátku třetí třetiny, jenže jeho hráči si stále lámali zuby na Čiliakovi a obranné vozbě před ním. Hosté pokoušeli štěstí sedm minut před koncem při power play, v ní ale ujel Horký, byl faulován a sudí uznali technický gól, který udělal tečku za zápasem.

6. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Mountfield Hradec Králové 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Gulaši (Flek, Holík), 26. Horký (Zaťovič, Holík), 30. Zaťovič (Ščotka, Sallinen), 54. Horký. Rozhodčí: Ondráček, Pražák - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. Diváci: 5412.
Brno: Čiliak - Ďaloga, Ščotka, Holland, Kučeřík, Hrbas, Gulaši - Horký, Holík, Flek - Koblížek, Sallinen, Zaťovič - Kollár, A. Zbořil, Dufek - Vincour, Malý, Kratochvíl. Trenér: Pešout.
Hradec Králové: J. Růžička - Blain, Nedomlel, McCormack, Kalina, Čáp, Jank, Piegl - J. Veselý, Lalancette, R. Pavlík - Lev, Cingel, Smoleňák - Jergl, Zachar, Okuliar - Pajer, Štohanzl, Moravec. Trenér: T. Martinec.

Reklama