Hlavní obsah

Karlovy Vary - Č. Budějovice 3:2Skvělý úvod, pak už nic. Motor stále čeká na první výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Doležal 0 : 1
9. Jonák 0 : 2
19. Zábranský 1 : 2
33. Zábranský 2 : 2
48. Koblasa 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů porazili v předehrávce 17. kola extraligy doma České Budějovice 3:2 a uspěli proti Motoru stejně jako v sobotu, kdy na jihu Čech v dohrávce 4. dějství vyhráli 5:4. V obou soubojích si připsal vítěznou branku útočník Petr Koblasa, který tentokrát rozhodl ve 48. minutě. České Budějovice ani ve svém osmém utkání po návratu mezi elitu po sedmi letech nedokázali vyhrát.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarští se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Hokejisté domácí Energie začali druhý souboj s Jihočechy v pěti dnech tak, jak skončili předchozí duel s Třincem. Nepřesnost se lepila na hokejky Západočechů od úvodního vhazování a ve třetí minutě bekhendovou střelou do protipohybu gólmana Novotného otevřel účet hostující Doležal.

Aktivní hrou si Motor vynutil rychle po sobě jdoucí vyloučení karlovarských hráčů a i když nevyužil 33 vteřin trvající hru čtyř proti třem, podařilo se mu v deváté minutě díky Jonákovi navýšit vedení již na dvě branky. Domácí pak přidali, ale šance Kohouta a Mikúše zlikvidoval strážce českobudějovického brankoviště Čiliak. Do zápasu vrátil v 19. minutě Karlovarské střelou z kruhu Zábranský.

Ve druhém dějství hráči z lázeňského města získávali postupně herní převahu, ale Jihočeši zejména díky Čiliakovi drželi těsný náskok. Slovenský brankář betonem zlikvidoval bombu Šenkeříka, lapačkou vyrazil tutovku Lauka a když už byl překonán, netrefil odkrytou branku Beránek.

Oddechový čas nepomohl

Tlak domácích se pokusil v polovině zápasu otupit hostující trenér Prospal, který si pro svůj tým vyžádal oddechový čas. Domácím se podařilo srovnat ve 33. minutě opět po střele Zábranského. Při jednom z ojedinělých útoků mohl ještě před pauzou vrátit vedení na stranu Jihočechů obránce Plášil, jenže nedokázal vrátit puk za již překonaného Novotného.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Veliký závar před brankou Českých Budějovic

Hned na úvod závěrečné třetiny si vytvořil šanci hostující Prokeš, ale ve 48. minutě při vyloučení Pýchy dokonal Koblasa obrat ve vývoji skóre. Obdržená branka opět vybudila hráče Motoru k větší aktivitě, ale Energie jednobrankové vedení urputně bránila, ačkoliv hosté neměli k vyrovnávací brance daleko.

Zejména při 88 sekund trvající power play se musel Novotný ohánět, ale tři body zůstaly v KV Areně.

Předehrávka 17. kola hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Madeta Motor České Budějovice 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. L. Zábranský ml. (Vondráček, Pulpán), 33. L. Zábranský ml. (Lauko, Kohout), 48. Koblasa (Šenkeřík, D. Kaše) - 3. Z. Doležal (Pýcha, Slováček), 9. Jonák (Prokeš). Rozhodčí: Jeřábek, Vrba - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 4:4, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Využití: 1:0. Bez diváků
Karlovy Vary: F. Novotný - M. Rohan, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, L. Zábranský ml., Pulpán, Weinhold - Flek, D. Kaše, Lauko - O. Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Redlich. Trenér: Pešout.
České Budějovice: Čiliak - Plášil, Vydarený, Slováček, Pýcha, Allen, Pavel - Jonák, Prokeš, D. Voženílek - M. Beránek, R. Přikryl, Martin Novák - Holec, Indrák, Christov - Z. Doležal, Michnáč, Karabáček. Trenér: Prospal.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice