Hlavní obsah

Slovenský útočník Haščák odešel z Komety Brno do Slovanu Bratislava

Bratislava

Slovenský hokejový útočník Marcel Haščák zamířil z Komety Brno do Slovanu Bratislava, kde uzavřel smlouvu do konce sezony 2023/24. Čtyřiatřicetiletý majitel stříbrné medaile z mistrovství světa z roku 2012 se do Brna vrátil letos v květnu z mateřského Popradu. Za Kometu hrál už v letech 2016 a 2018 a získal s ní dva mistrovské tituly.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Uprostřed autor posledního úspěšného nájezdu Tomáš Vincour z Brna. Vlevo Alexandre Mallet z Brna, vpravo Marcel Haščák z Brna (ilustrační foto)

Článek

„Bylo to těžké rozhodnutí, ale kvůli malému synkovi jsem se potřeboval vrátit na Slovensko. Rád bych Brnu poděkoval za šanci, že mě chtělo v létě zpátky, ale bohužel moje angažmá dlouho netrvalo a sám jsem na sobě cítil, že mi návrat úplně nevyšel. Musel jsem se rozhodnout rychle zda odejít a nebylo to snadné. Chtěl bych Kometě poděkovat, že mi to umožnila v době, kdy se týmu nedaří. Držím celému klubu palce a také bych chtěl poděkovat Liborovi, že mé prosbě vyhověl," uvedl hokejista na internetových stránkách Komety.

V této sezoně si Haščák připsal v 18 zápasech osm bodů za pět branek a tři asistence. "S Marcelem jsme byli v posledních dnech během reprezentační přestávky v osobní kontraktu. Potom, co jsme zjistili, že není úplně spokojený se svou rolí v Kometě, jsme mu předložili konkrétní nabídku na působení ve Slovanu. Nakonec jsme se celkem rychle dohodli," řekl pro web Slovanu jeho generální manažer Maroš Krajči.

"Marcel je vítězný typ hráče. Touží nejen po plnohodnotné roli v mužstvu, ale hlavně po týmovém úspěchu. Věřím, že ve Slovanu se nám podaří společně oboje," uvedl Krajči. Haščák vyhrál slovenskou extraligu v roce 2011 s Košicemi.

V minulé sezoně byl Haščák s 38 góly nejlepším střelcem a s 69 body ze 48 duelů nejproduktivnějším hráčem základní části slovenské extraligy. Účastník pěti mistrovství světa startoval také na olympijských hrách v Pchjongčchangu 2018. Má za sebou i působení v KHL v Dinamu Riga a Chabarovsku.

Reklama

Související témata: