Hlavní obsah

Směšné vyloučení? Liberec vyjdou slova Pešána a Bakoše na dvacet tisíc

Praha

Dvakrát po deseti tisících korunách musí zaplatit hokejový Liberec za vyjádření útočníka Bílých Tygrů Martina Bakoše a trenéra Severočechů Filipa Pešána na adresu hlavních rozhodčích Šíra s Mrkvou bezprostředně po skončení pátečního druhého utkání čtvrtfinálové série extraligového play off proti Hradci Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Trenér hokejistů Liberce Filip Pešán.

Článek

Liberečtí v zápase ještě v poslední desetiminutovce základní hrací doby vedli 1:0, v 51. minutě ale přišel faul jejich forvarda Jana Ordoše na Bedřicha Köhlera a v následné přesilovce Mountfield srovnal. Ve zbytku třetí třetiny pak navíc přidal další dva góly a po výhře 3:1 se v sérii ujal vedení 2:0 na zápasy.

Právě Ordošovo vyloučení Pešán s Bakošem jen velmi těžce skousávali a jen pár minut po zápase ho označili ze směšné. „Vůbec nechápu, jak takový zákrok může rozhodnout zápas takového kalibru. Nejsem si úplně jistý, jestli Béďa Köhler musí takhle spadnout na záda při zákroku, který si nemyslím, že byl nějak extrémní, aby spadnul. Myslím si, že Hradec měl vyhrát trošku jinou cestou," čílil se Pešán.

Podle herního řádu soutěže hráči, trenéři, členové realizačních týmů ani funkcionáři nesmějí v den zápasu ve sdělovacích prostředcích hodnotit výkon rozhodčích, proto ředitel extraligy Josef Řezníček potrestal Liberec v obou případech desetitisícovou pokutou.

Nad rámec uvedeného rozhodnutí navíc Řezníček připomenul, že Pešánem a Bakošem kritizované vyloučení Ordoše bylo bez výhrad potvrzeno rozhodnutím předsedy disciplinární komise extraligy Karlem Holým, stejně jako vyjádřením předsedy komise rozhodčích ČSLH Vladimírem Šindlerem.

Série Liberce s Hradcem Králové se nyní stěhuje na sever Čech, kde dnes od 17:20 pokračuje třetím střetnutím.

Reklama