Hlavní obsah

Kladno - Pardubice 4:5 PPSmolná prohra pro Rytíře, slaví Dynamo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Říčka 0 : 1
4. Filip 1 : 1
15. Wood 2 : 1
30. Kubík 3 : 1
30. Matýs 3 : 2
38. Ciencala 3 : 3
40. Beran 4 : 3
57. Robertson 4 : 4
65. Mikuš 4 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili v Chomutově v dohrávce 26. kola extraligy předposlední Kladno 5:4 v prodloužení. Pátou výhru Dynama v řadě vystřelil 24 vteřin před koncem nastavení obránce Juraj Mikuš. Tři body (1+2) za vítězný celek zaznamenal útočník Ondřej Matýs. Rytíři prohráli potřetí za sebou.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Pardubic se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Utkání se původně mělo odehrát pod širým nebem ve Špindlerově Mlýně. Kvůli nepříznivé koronavirové situaci a vládním opatřením však byla akce Winter Classic už podruhé odložena do další sezony.

Kvůli zranění z minulého vítězného zápasu s Plzní scházel Pardubicím obránce Košťálek. Hostům se povedl začátek a po necelých dvou minutách od úvodního vhazování otevřeli v přesilovce skóre. Cienciala nahrál Říčkovi, který střelou k tyči překonal Bowa. Pardubický útočník 18. gólem v sezoně potvrdil pozici nejlepšího kanonýra soutěže.

Kladno přispěchalo s odpovědí za 95 vteřin. Filip se před brankou snažil najít Machalu a hostující bek Nakládal si srazil puk do vlastní sítě. Domácí převzali iniciativu, Plekanec ale střelou pod betony na Kloučka nevyzrál.

V 15. minutě Rytíři po využité početní výhodě otočili stav, když zadák Wood umístil střelu zápěstím pod horní tyč. V následné přesilové hře kladenský útočník Kubík nastřelil tyčku.

V polovině zápasu se už v další přesilovce dočkal. Na pravém křídle zakončením z první zužitkoval Plekancovu přihrávku. Hosté snížili za 34 sekund. Camara si nabruslil před branku a Matýs se z dorážky nemýlil. Pardubický útočník se zapsal mezi střelce v premiérovém utkání v této extraligové sezoně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jan Zdráhal z Pardubic a Jaromír Jágr ve vzájemné potyčce

V 38. minutě favorit utkání srovnal. Říčkova dělovka skončila na tyči, Filip však nevyhodil puk do bezpečí, pohotový Cienciala mu ho sebral a překonal Bowa.

Přesto Kladno odcházelo po druhé části do šaten s vedením. Plekanec nahrál před branku na najíždějícího Berana, jehož neohlídal Kousal, a domácí útočník prostřelil Kloučka.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Kladenští inkasovali již ve druhé minutě

Mužstvo hrajícího majitele Jágra přestřílelo svého soupeře po dvou třetinách 33:16, v závěrečné dvacetiminutovce ale hrozili především hosté. V 57. minutě vyrovnali. Matýs vrátil před brankoviště kotouč a Robertson se trefil do odkryté branky. Pro kanadského zadáka šlo o první extraligový zásah.

V prodloužení ujel domácí útočník Hlava, jenže svou akci v gól nepřetavil. Zdálo se, že duel dospěje do samostatných nájezdů, když Mikuš dorazil za Bowa Matýsovu střelu. Pardubice ve vzájemných zápasech čtyřikrát za sebou bodovaly a z toho třikrát vyhrály.

Dohrávka 26. kola hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Dynamo Pardubice 4:5 v prodl. (2:1, 2:2, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Filip, 15. Wood (Račuk, Dotchin), 30. Kubík (Plekanec), 40. M. Beran (Plekanec, Račuk) - 2. Říčka (Cienciala, Camara), 30. Matýs (Camara), 38. Cienciala, 57. Robertson (Matýs, R. Kousal), 65. J. Mikuš (Matýs). Rozhodčí: Mrkva, Pražák - Brejcha, Hlavatý. Vyloučení: 3:7. Využití: 2:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Kladno: Bow - Dotchin, Kehar, Wood, Ticháček, Baránek, J. Suchánek - Jágr, Plekanec, Zikmund - Indrák, Kubík, Hlava - M. Beran, Račuk, Melka - O. Machala, Filip, Pytlík. Trenér: D. Čermák.
Pardubice: Klouček - J. Mikuš, Robertson, Vála, Nakládal, J. Kolář, Hrádek, Zdráhal - Hecl, Poulíček, Blümel - Matýs, R. Kousal, Camara - Říčka, Paulovič, Cienciala - Pochobradský, Anděl, Rohlík. Trenér: R. Král.

Reklama

Související témata: