Hlavní obsah

Drama v Hradci přineslo výhru Spartě! Zlín se znovu přiblížil Kladnu. Slaví Třinec i Kometa

Aktualizováno

Šest zápasů měla na programu hokejová Tipsport extraliga. Výhru slaví Třinec, který si poradil s Českými Budějovicemi 3:0. Bod vybojovalo Kladno, když podlehlo Pardubicím 4:5 po prodloužení. Důležitou výhru v boji záchranu slaví Zlín, jenž si poradil na vlastním ledě s Litvínovem 3:1. Tři body za výhru 3:2 nad Karlovými Vary si připsala i Kometa. Ve zbývajících zápasech podlehla Olomouc Mladé Boleslavi 3:4 a Hradec Králové se sklonil po porážce 3:4 v prodloužení před Spartou.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jordann Perret z Hradce Králové, Radek Jeřábek ze Sparty a Aleš Jergl z Hradce Králové.

Článek
Fotogalerie

Domácí Třinec se proti Českým Budějovicím prosadil v úvodní části až v 15. minutě, kdy Hrachovinu překonal Kundrátek. Na další branku si fanoušci museli počkat až do 46. minuty, když se trefil Nestrašil. Definitivní podobu výsledku dal při power play Motoru Ondřej Kovařčík, a uzavřel tak skóre na konečných 3:0 pro Oceláře. Čisté konto si připsal Ondřej Kacetl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petr Vrána z Třince a Jindřich Abdul z Českých Budějovic.

Kladno bere jen bod

Mizerně vstoupili hokejisté Kladna do zápasu s Pardubicemi. Už v 2. minutě se prosadil hostující Říčka a poslal Dynamo do vedení. Domácí však ještě do konce úvodní časti po brankách Filipa a Wooda z přesilové hry skóre otočili. Atraktivní zápas pokračoval i ve druhé dvacetiminutovce. Kladno se dostalo do vedení 3:1, hosté však stihli vyrovnat. Do kabin šli však spokojenější Rytíři, když se 33 sekund před koncem prostřední části trefil Beran. Pardubice ale v 57. minutě díky Robertsonovi srovnaly, rozhodující úder si pak schovaly do prodloužení, kdy bod navíc pro favorita trefil Mikuš.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Pardubic Milan Klouček, Matej Paulovič z Pardubic, Jan Zdráhal z Pardubic a Nicolas Hlava z Kladna.

Důležitá výhra pro  Zlín

Poslední Zlín zvládl úvodní třetinu proti Litvínovu lépe. Dvoubrankový náskok zajistil Beranům lotyšský útočník Patriks Zabusovs, který v 13. a 19. minutě překonal hostujícího Godlu. Verva se prosadila v 26. minutě díky brance dalšího lotyšského hokejisty, tentokrát ve službách severočeského celku, Janise Balinskise. Jistotu dal Zlínu v 50. minutě Gazda, v power play Litvínova pak uzavřel konečné skóre na 4:1 Michasjonok.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Darek Hejcman ze Zlína, Daniel Gazda ze Zlína a Patriks Zabusovs ze Zlína se radují z gólu.

Kometa si poradila s Vary

Branky v zápase mezi Kometou Brno a Karlovými Vary začaly padat až ve druhé třetině. V rozmezí 54 sekund zajistil domácím dvoubrankové vedení Vincour. Hosté odpověděli díky Černochově trefě, náskok dvou branek však Kometě vrátil Mueller. Energie v závěrečném tlaku již jen díky Hladonikově trefě v 58. minutě snížila na konečných 3:2 pro moravský tým.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Kometa Brno hostila na svém hřišti Vary.

Olomouc padla s Boleslaví

První branky se hrstka diváků v Olomouci dočkala v 17. minutě po trefě boleslavského Ševce z přesilové hry. Ve druhé třetině hosté svůj náskok díky trefám Kelemana a Stránského navýšili, za domácí se prosadil jen Tomeček a Bruslařský klub tak vedl po 40 minutách 3:1. Kohouti však zápas nezabalili. Klimek a Kusko se během minuty a půl postarali o vyrovnání na 3:3. Hostům vrátil těsný náskok v 50. minutě Bičevskis. Trefa lotyšského útočníka se nakonec ukázala jako rozhodující. Tři body za výhru 4:3 tak slaví Mladá Boleslav.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráčů Mladé Boleslavi z prvního gólu, vlevo Martin Ševc z Mladé Boleslavi, autor branky

Drama v závěru a triumf Sparty

O jedinou branku úvodní třetiny zápasu mezi Hradcem a Spartou se postaral v 17. minutě Pavlík, který překonal Saláka a zjistil domácím těsný náskok. Pražané se vyrovnání dočkali v polovině utkání díky Pavelkovi. Radovali se z něj však jen 98 sekund, když se prosadil Lev a Mountfield šel znovu do vedení.

Sparta si však to nejlepší schovala do závěru utkání. V 56. minutě nejdříve vyrovnal v přesilové hře Horák a o dalších 57 sekund později strhl vedení také v početní výhodě na stranu hostů Konečný. Ani to však nebyl konec. Hradec dokázal v 19. minutě díky další využité přesilové hře v podání Pavlíka srovnat na 3:3 a zápas tak muselo rozhodnout prodloužení. O bodu navíc pro Spartu pak rozhodl v 63. minutě Chlapík.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva brankář Sparty Alexander Salák, Ondřej Mikliš ze Sparty a Radek Smoleňák z Hradce Králové.

Tipsport extraliga
26. kolo:
Kladno - Pardubice 4:5 po prodl.
Branky: 4. Filip, 15. Wood, 30. Kubík, 40. Beran - 2. Říčka, 30. Matýs, 38. Cienciala, 56. Robertson, 65. Mikuš
31. kolo:
Třinec - Č. Budějovice 3:0
Branky: 16. Kundrátek, 47. Nestrašil, 59. O. Kovařčík
Zlín - Litvínov 4:1
Branky: 13. a 19. Zabusovs, 50. Gazda, 59. Michasjonok - 26. Balinskis
Brno - K. Vary 3:2
Branky: 27. a 28. Vincour, 31. Mueller - 28. Černoch, 58. Hladonik
Olomouc - Ml. Boleslav 3:4
Branky: 37. Tomeček, 46. Klimek, 47. Kusko - 18. Ševc, 31. Kelemen, 39. Stránský, 50. Bičevskis
56. kolo:
Hr. Králové - Sparta 3:4 po prodl.
Branky: 17. a 59. Pavlík, 32. Lev -  30. Pavelka, 56. Horák, 57. Konečný, 63. Chlapík

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec