Hlavní obsah

Souboj Energie s Kometou má dohru. Ujčík rozdával stopky na obou stranách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nedělní utkání 40. kola hokejové extraligy mezi Karlovými Vary a Kometou (5:4) mělo dohru u disciplinární komise. Její předseda Viktor Ujčík zastavil obránci Energie Tomáši Havlínovi za faul na Andreje Kollára činnost na dva zápasy, brněnský útočník Jan Dufek si za nedovolený zákrok na Víta Jiskru nezahraje jeden duel. Oba hříšníci od sudích obdrželi tresty na pět minut a do konce utkání.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Útočník Keomty Jan Dufek (vlevo) a forvard Sparty Olavi Vauhkonen.

Článek

Havlín ve 14. minutě atakoval Kollára v obranném pásmu čelně vedeným zákrokem. „V okamžiku provedení zákroku držel své ruce u těla. I když vedl zákrok v nižší nájezdové rychlosti, v závěrečné fázi svůj zákrok zintenzivnil pohybem ramene a na konci svého pohybu zřetelně postupoval se záměrem zasáhnout Kollára tělem. Provedení zákroku načasoval přesně na okamžik, kdy bude protihráč v nejvíce zranitelné pozici," vyhodnotil Ujčík.

Šestadvacetiletý zadák tak přijde o úterní zápas v Hradci Králové a páteční s Třincem. Dufek bude Kometě chybět v úterý proti Českým Budějovicím.

„Ve 33. minutě utkání ve Varech soustředil Dufek svou pozornost na možnost pokusit se svou holí odebrat Jiskrovi puk, ale při dohrání situace zasáhnul plnou intenzitou protihráče v nebezpečné vzdálenosti od mantinelu," shledal šéf disciplinárky po prostudování videozáznamu.

Disciplinární komise řešila i dva případy z mimořádně vyhecovaného nedělního zápasu Olomouce s Plzní.

Obránce Marek Baránek a útočník Kryštof Hrabík za své zákroky rovněž obdrželi tresty na pět minut a do konce utkání, Ujčík však disciplinární řízení s oběma zastavil, takže ve čtvrtek v Pardubicích můžou nastoupit.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články