Hlavní obsah

Sparta přichází o ofenzivní oporu. Člen širšího kádru reprezentace míří do Slovanu Bratislava

Praha
Aktualizováno

Hokejová Sparta přichází o jednu ze svých ofenzivních opor a člena širšího kádru národního týmu. Šestadvacetiletý útočník Jan Buchtele se totiž vrací do Kontinentální ligy, se Slovanem Bratislava podepsal roční smlouvu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Jan Buchtele opouští Spartu.

Článek

Buchtele nastupoval v KHL už v minulém ročníku, angažmá v Jekatěrinburgu mu ale nevyšlo podle představ, ve 39 zápasech zaznamenal pět gólů a čtyři asistence. V únoru se s Avtomobilem dohodl na ukončení spolupráce a vrátil se do Sparty, v níž působil předchozí dvě sezóny a v roce 2016 jí pomohl k extraligovému stříbru.

Rodák z Hradce Králové odehrál v české nejvyšší soutěži přes 400 utkání za Spartu a Pardubice, s nimiž v letech 2010 a 2012 získal mistrovský titul.

Nyní Buchtele znovu okusí KHL, tentokrát ve Slovanu pod vedením českého kouče Miloše Říhy. V minulém ročníku nastupovala za Slovan řada jeho krajanů (Tomáš Kundrátek, Filip Novák, Tomáš Kubalík, Václav Nedorost, Radek Smoleňák, Jakub Valský či Lukáš Vopelka), nyní je však Buchtele jediným českým hokejistou na soupisce bratislavského celku.

Sparta po nepovedené uplynulé sezóně, kdy ve čtvrtfinále play off vypadla s pozdějším mistrem Kometou 0:4 na zápasy, zažívá velký průvan v kádru. V klubu skončili brankáři Pöpperle s Novotným, obránce Eminger a útočníci Cingel, Ihnacak, Řepík a Martin Procházka.

Nový sportovní manažer Pražanů Michal Broš naopak získal gólmany Aittokallia s Honzíkem, beky Dvořáka s Pavelkou a forvrady Reichenberga, Říčku a Saponariho.

Reklama

Související témata: