Hlavní obsah

Sparta sesadila lídra! Kladno s Jágrem padlo v prodloužení, Třinec si doma zastřílel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejisté Třince vyhráli první utkání po nucené týdenní karanténě. Na domácím ledě si v pátečním duelu 41. kola extraligy poradili s posledním Zlínem, Berany zdolali 6:2. Třinec se tak vrátil do čela tabulky. Plzeň prohrála s Libercem 1:4, Bílí Tygři zabrali po čtyřech porážkách, Plzeň prohrála počtvrté za sebou. Kladno sice vedlo v Pardubicích 3:1, ale nakonec prohrálo 3:4 v prodloužení. Sparta si doma poradila s Hradcem 4:1, Mountfield po porážce přišel o vedení v soutěži.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejoví Oceláři z Třince slaví gól v extraligovém utkání s PSG Berani Zlín.

Článek
Fotogalerie

Třinec hrál poprvé po deseti dnech a po týdenní karanténě, během které si odložil tři zápasy a přišel o první místo v tabulce. Obhájce titulu si chtěl přesunout i utkání se Zlínem, protože se při kontrolních testech potřebných pro výstup z karantény objevilo několik dalších pozitivních nálezů na koronavirus u hráčů, kteří byli 5. ledna negativní.

Obhájce titulu tak nastoupil se sedmi hráči z partnerského klubu ve Frýdku-Místku a dva jeho góly vstřelil Aron Chmielewski, jenž hrál při četných absencích v elitním útoku. Oceláři vstřelili polovinu branek v přesilových hrách, ve kterých ale také jednou inkasovali. Obě trefy hostí, kteří prohráli popáté z posledních šesti zápasů, dal kapitán Pavel Kubiš.

Bíli Tygři po bezbrankové první třetině získali náskok v prostřední části hry, definitivně ale zlomili Indiány až dvěma góly ve třetí třetině. Plzeňští prožívají nejhorší pasáž ročníku, což podtrhla jejich čtvrtá prohra za sebou. Vítěznou trefu hostí zaznamenal ve 37. minutě Jan Šír.

Sparta porazila Hradec Králové 4:1 a sesadila hosty z čela tabulky. I díky dvěma gólům a asistenci Miroslava Formana porazili Pražané Mountfield potřetí v sezoně, ve všech čtyřech vzájemných zápasech bodovali. Sparta vyhrála čtvrté z posledních pěti utkání.

Pardubice zdolaly doma předposlední Kladno 4:3 v prodloužení a vyhráli i čtvrtý zápas v roce 2022. Dynamo sice prohrávalo 1:3, ale obrat dovršil v poslední vteřině nastavení obránce Jan Košťálek. Pardubice tak i ve třetím utkání s Kladnem slavily dvoubodovou výhru.

Zápas Litvínova s České Budějovicemi byl kvůli pozitivním nálezům nemoci covid-19 v kádru Jihočechů odložen. Stejně dopadl i duel Mladé Boleslavi s Karlovými Vary. Ten byl odložen jen pár hodin před úvodním vhazováním. Středočeši tak neodehrají nejen dnešní utkání s Karlovými Vary, ale odloženy mají i další dva zápasy.

Tipsport extraliga 41. kolo
Třinec - Zlín 6:2
Branky: 9. a 10. Chmielewski, 14. Daňo, 43. Kurovský, 46. Jaroměřský, 58. Nestrašil - 9. a 36. Kubiš.
Plzeň - Liberec 1:4
Branky: 29. Přikryl - 26. Filippi, 37. Šír, 53. Vlach, 60. Gríger.
Pardubice - Kladno 4:3 po prodl.
Branky: 25. Urban, 52. Hecl, 56. Blümel, 65. Košťálek - 16. Kubík, 17. Filip, 50. Beran.
Sparta - Hradec Králové 4:1
Branky: 20. a 49. Forman, 10. Pogorišnyj, 25. Chlapík - 32. Pilař.

Reklama