Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 3:0Sparta si bez problémů poradila s Plzní, dva góly dal Forman

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Forman 1 : 0
7. Forman 2 : 0
35. Řepík (trestné střílení) 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Sparty porazili ve 30. kole extraligy Plzeň 3:0, v domácím prostředí vyhráli popáté za sebou a celkově naplno bodovali v desátém z posledních jedenácti utkání. Dvěma góly se na tom podílel útočník Miroslav Forman, páté čisté konto v sezoně a druhé v řadě udržel Jakub Kovář. Plzeň prohrála potřetí za sebou, podruhé nedokázala vstřelil branku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Miroslav Forman ze Sparty a Michal Houdek z Plzně.

Článek

Domácí v sestavě bez trojice obránců základního kádru - Kempného, Němečka a Krejčíka - byli od začátku utkání výrazně aktivnější. Západočeši sice přežili první oslabení, čtyři sekundy po návratu vyloučeného Poura na led ale otevřel skóre Forman, který usměrnil za záda brankáře Pavláta střílenou přihrávku Horáka.

Sparta pokračovala v útočném módu a o 49 sekund později skončil puk v plzeňské brance podruhé, kontrola u videa ale prokázala, že prošel pod špatně upevněnou konstrukcí. Pražany to ale nemrzelo dlouho, o 13 sekund později se totiž prosadil opět Forman a tentokráte už jeho gól platil.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Potyčka v zápase Sparta - Plzeň.

Indiáni poté přežili i druhé oslabení, ale obraz hry se neměnil. Sparta útočila a zatímco Kovář v její brance se nudil a v první třetině si připsal jen dva zákroky, Pavlát byl v permanenci. Jen jeho zásluhou neprohrávali hosté výraznějším rozdílem. Na začátku druhé části Sparta bez problémů přežila první přesilovou hru soupeře a pokračovala ve své aktivní hře. Jen se jí příliš nedařilo v koncovce. Pavlát však měl výrazně více práce než Kovář.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Hráči Sparty se radují z gólu. Druhý zprava je Miroslav Forman.

V polovině utkání trefil Sobotka tyč, gólu se ale domácí dočkali až o pět minut později. Piskáček zastavil Řepíka ve slibné šanci jen za cenu faulu, rozhodčí nařídili trestné střílení a domácí kapitán se nemýlil. Před exekucí se poradil s trenérem brankářů Sparty Přikrylem a jistě Pavláta překonal. Do jedné z mála slibnějších šancí hostů se dostal ve 40. minutě Kodýtek, svůj brejk ale zakončil střelou, se kterou si Kovář bez větších problémů poradil.

I nadále byl ale v permanenci zejména Pavlát, ve třetí části zlikvidoval šance Safina nebo Řepíka. Sobotka trefil podruhé tyč. Sparta dovedla utkání, které sledovalo přes 12 tisíc diváků, bez problémů do vítězného konce.

30. kolo hokejové extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. M. Forman (Horák, Polášek), 7. M. Forman (Sobotka, Řepík), 35. Řepík z trest. střílení. Rozhodčí: Úlehla, Kika - Lučan, Špůr. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Diváci: 12.107.
Sparta: Jakub Kovář - Krutil, Moravčík, M. Jandus, Mikliš, Polášek, Pohl, T. Tomek - Řepík, Sobotka, M. Forman - Tomášek, Horák, E. Thorell - Safin, D. Vitouch, Buchtele - Dvořáček, G. Thorell, Konečný. Trenéři: Hořava a Wallson.
Plzeň: Pavlát - Zámorský, Kaňák, Piskáček, Kvasnička, Kremláček, Houdek - Pour, Kodýtek, Hrabík - Holešinský, Mertl, Suchý - Rekonen, Bitten, A. Dvořák - Malát, Soukup, Dáňa. Trenér: Kořínek.

Reklama