Hlavní obsah

Sparta si připsala další tři body. Kladno v závěru padlo

Aktualizováno

V rámci čtvrtečního programu české nejvyšší soutěže byly na programu dva zápasy. V tom prvním se v klíčové bitvě povedlo uspět Zlínu, který brankou ze samotného závěru porazil kladenské Rytíře poměrem 3:2. Uspět se povedlo také hráčům Sparty, kteří na domácím stadionu porazili Karlovy Vary 4:3.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zdeněk Doležal ze Sparty (vpravo) se spoluhráči se raduje z gólu.

Článek

Jako první byl na programu duel předposledního s posledním. Kladno sice dokázalo otočit výsledek, jenomže nezvládlo koncovku zápasu. Zlín v ní nejprve vyrovnal a pět vteřin před koncem zápasu dokonce vstřelil rozhodující branku.

Důležitou výhru si připsala pražská Sparta. Ta v domácím prostředí dokázala po divoké přestřelce 4:3 porazit Karlovy Vary a v tabulce se rázem dostala na šestou pozici. Pro Spartu to navíc znamenalo třetí výhru v řadě.

Hokejová extraliga
53. kolo
Zlín - Kladno 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)
Branky a nahrávky: 6. Suhrada (Okál, Makarenko), 49. Okál (Gazda, Makarenko), 60. Gazda (O. Němec, Honejsek) - 23. Hlava (Baránek, Kubík), 33. Zikmund (Babka). Rozhodčí: Pešina, Kika - Brejcha, Votrubec. Vyloučení: 4:8, navíc Plekanec (Kladno) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
43. kolo
Sparta - Karlovy Vary 4:3 (1:1, 2:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 1. Z. Doležal (T. Pavelka), 37. R. Horák (D. Kaše), 38. E. Thorell (T. Pavelka, Chlapík), 55. D. Kaše (Z. Doležal, Moravčík) - 13. T. Rachůnek (Kulich, Dlapa), 47. Černoch (Kohout, T. Vondráček), 56. O. Beránek (Hladonik). Rozhodčí: Hejduk, Pražák - Frodl, Komárek. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).

Reklama

Související témata: